Sodanvastaisissa mielenosoituksissa nähty myös antisemitismiä

Israelin sotatoimia Gazassa on vastustettu mielenosoituksissa eri puolilla Eurooppaa. Mielenilmauksissa on huudettu myös juutalaisvastaisia iskulauseita ja hyökätty paikoin juutalaisten omistamiin kiinteistöihin. Tilanteesta ovat kertoneet muun muassa International Business Times sekä Huffington Post.

Berliinissä antisemitismistä syytetään muslimisiirtolaisia ja uusnatseja. Viranomaiset määräsivät viikonloppuna gaza-mieliset mielenosoittajat lopettamaan iskulauseiden huutamisen sen jälkeen kun heidän oli kuultu huutavan Kaasuttakaa juutalaiset.

Berliinissä tutkitaan myös tapausta, jossa radikaaliryhmää edustavan, kaupungissa vaikuttavan imaamin kerrotaan kehottaneen seuraajiaan tuhoamaan juutalaiset viimeistä ihmistä myöten. Tapauksesta on julkaissut videon sanomalehti Haaretz.

Pariisissa kahdeksantoista ihmistä on pidätetty juutalaisessa omistuksessa oleviin liikkeisiin, apteekkiin ja hautaustoimistoon tehdyistä iskuista. Ilkivalta ja ryöstely alkoivat Israelin sotatoimia vastustavasta mielenosoituksesta pikku-Jerusalemiksi nimitetyllä asuinalueella Sarcellesin kaupunginosassa.

Juutalaisvastaisen väkivallan ovat tuominneet muun muassa Ranskan pääministeri ja Sarcellesin pormestari.

Tilanteen rauhoittamiseksi järjestettiin maanantaina uskontojen yhteinen jumalanpalvelus, johon osallistuivat muun maussa Ranskan päärabbi Haim Korsia sekä Pariisin lähistöllä sijaitsevan Drancyn moskeijan imaami Hassen Chalghoumi.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliSadinmaasta leivotaan poliitikkoa
Seuraava artikkeliEhtookellot soivat talkoilla ja käsin Muurasjärvellä

Ei näytettäviä viestejä