Säästötavoitteet kirjattu sopimukseen – Vantaan seurakunnat jatkavat Kirkko ja kaupunki -yhteistyötä

Vantaan seurakunnat jatkavat osana pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteistä Kirkko ja kaupunki -mediaa. Asiasta päätti Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto 28.4. pitämässään kokouksessa. Julkaisusopimukseen tulee edelliseen sopimukseen verrattuna tarkennuksia ja optioita muun muassa lehden kaupunkikohtaisesta julkaisutiheydestä.

– Toistaiseksi Kirkko ja kaupunki ilmestyy nykyiseen tapaan 20 kertaa vuodessa, mutta sopimus antaa meille mahdollisuuden siirtyä myös harvemmin ilmestyvään lehteen, kertoo Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala.

Uuden sopimuksen myötä seurakuntalaisilla on mahdollisuus myös valita joko digitaalinen tai painettu lehti. Paperilehden koko painosmäärä on 340 000 kappaletta, josta Vantaan osuus on 70 000 kappaletta.

Vantaan seurakunnat irtisanoi viime vuonna pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen Kirkko ja kaupunki -median sopimuksen. Tarkoituksena oli pohtia vaihtoehtoja ja hakea taloudellista säästöä.

Uuteen sopimukseen on kirjattu säästötavoitteeksi vuosien 2021–2024 aikana noin 300 000 euroa ja varauduttu vuosien 2025–2029 säästötavoitteeseen, joka on noin 225 000–400 000 euroa.

– Itse asian valmistelijana näen, että tämä sopimus mahdollistaa suunniteltujen säästöjen saamisen. Lisäksi pysyisimme mukana pääkaupunkiseudun yhteisessä mediassa jatkossakin, Meri-Anna Hintsala sanoo.

Uudessa sopimuksessa myös todetaan, että yhteisen median tehtävä on tukea pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymiä ja seurakuntia niiden näkyvyyttä lisäämällä sekä vahvistaa pääkaupunkiseudun ihmisten halua kuulua kirkkoon.

Lehden linjaa on täsmennetty. Sopimuksen mukaan Kirkko ja kaupunki -median toimituksellinen linja on harjoittaa evankelis-luterilaisen kirkon arvoihin ja tunnustukseen perustuvaa, toimintaa tukevaa, rohkeaa ja rakentavaa sekä totuudenmukaista, ymmärrystä lisäävää, vuoropuheluun pyrkivää, arkipäivän kristillisyyttä korostavaa, rakentavasti kriittistä ja avarasti kansankirkollista journalismia.

Neuvottelutulos vaatii vielä muiden seurakuntien hyväksynnän. Se tulee käsittelyyn Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa 27.5., Kauniaisten yhteisessä kirkkovaltuustossa 26.5. ja Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa kesäkuun tai syyskuun kokouksessa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Ratkaisu tuli: Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto päätti irtisanoa Kirkko ja kaupunki -sopimuksen

Tyytymättömyyttä talouteen ja sisältöön – Vantaan seurakunnat harkitsevat Kirkko ja kaupunki -yhteistyön lopettamista

Kirkko ja kaupunki -yhteistyötä halutaan arvioida uudelleen myös Espoossa – aloite eteenpäin yhteisestä kirkkoneuvostosta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkkoneuvos Pirjo Pihlaja: Nyt ryhdytään valmistelemaan uutta kirkkolakiehdotusta
Seuraava artikkeliPäivämäärästä pidettiin kiinni – Jokioisilla rippikoululaiset konfirmoitiin yksi kerrallaan

Ei näytettäviä viestejä