Kirkko ja kaupunki -yhteistyötä halutaan arvioida uudelleen myös Espoossa – aloite eteenpäin yhteisestä kirkkoneuvostosta

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on ottanut kokouksessaan maanantaina vastaan aloitteen, jonka mukaan Espoon seurakuntayhtymä arvioi uudelleen Kirkko ja kaupunki -median yhteistyösopimuksensa.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenen Risto Sepposen aloitteessa esitetään, että Espoon seurakunnat valmistelevat yhdessä muiden sopijaosapuolien kanssa strategian tulevan Kirkko ja kaupunki -yhteistyön pohjaksi.

Aloitteessa todetaan, että Espoon neuvotteluaseman varmistamiseksi Espoon seurakuntayhtymä ja yhteinen kirkkoneuvosto valmistelevat Kirkko ja Kaupunki -sopimuksen irtisanomisehdotuksen seuraavaan yhteisen kirkkovaltuuston kokoukseen. Kokous pidetään 25.9.

Aloitteessa huomautetaan, että pääkaupunkiseudun yhteisen median tilanne on jo muuttunut Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston tekemän päätöksen jälkeen. Vantaa päätti irtisanoa Kirkko ja kaupunki -median sopimuksen päättyväksi vuoden 2020 lopussa. Neuvotteluja yhteistyön jatkumisesta on siis joka tapauksessa käytävä seurakuntayhtymien kesken.

Espoon seurakuntien tavoitteiksi alkavissa strategiakeskusteluissa määritellään Espoon seurakuntayhtymän paremmat mahdollisuudet vaikuttaa vuosittaisiin kustannuksiin, paikallisen tapahtumailmoittelun ja uutisten riittävä näkyvyys, seurakuntien viestintätarpeiden huomioiminen, verkkoviestinnän entistä parempi hyödyntäminen ja varautuminen printtimedian merkityksen vähenemiseen.

Aloite menee seuraavaksi valmisteluun viestinnän toimikunnalle, joka käsittelee asiaa elokuussa. Espoon yhteiselle kirkkoneuvostolle asia tulee käsiteltäväksi 26.8.

Espoon seurakuntien tiedotteessa todetaan, että yhteinen kirkkoneuvosto kävi asiasta vilkkaan ja pitkän keskustelun.

Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan yhteinen seurakuntamedia, joka aloitti toimintansa vuoden 2017 alussa.

Kuva: Kirkko ja kaupunki -lehden Espoon-painoksen kansi

Lue myös:

Ratkaisu tuli: Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto päätti irtisanoa Kirkko ja kaupunki -sopimuksen

Tyytymättömyyttä talouteen ja sisältöön – Vantaan seurakunnat harkitsevat Kirkko ja kaupunki -yhteistyön lopettamista

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.