RV: Suomen Raamattuinstituutti aloittaa syksyllä – vastaa baptistien tulevaan työntekijätarpeeseen

Baptistilähetyksen, Suomen Baptistikirkon ja Kokkolan seudun baptistiseurakuntien yhteistyönä perustettu Suomen Raamattuinstituutti aloittaa toimintansa syyskuussa Turussa. Opiskelu tapahtuu toistaiseksi Turun baptistiseurakunnan kanssa yhteisissä tiloissa. Asiasta kerrotaan helluntaiherätyksen RV-lehdessä.

Suomen Raamattuinstituutti vastaa osaltaan baptistiseurakuntien tarpeisiin saada uusia työntekijöitä eläköityvien tilalle. Opetukseen saa rehtori Pauli Rahkosen mukaan kuitenkin tulla kirkkokunnasta ja tulevaisuuden työsuunnitelmista riippumatta.

Suomen Raamattuinstituutti tähtää erityisesti Raamatun itsenäisen tutkimisen opettamiseen. Rahkosen mukaan koko tutkinnon suorittavia opiskelijoita on kymmenkunta ja erillisiä kursseja ottavia ilmoittautuu koko ajan lisää. Vuoden kestävässä koulutuksessa voi opiskella seurakunta-, lähetys- tai evankelistalinjalla. Eniten kiinnostusta on ollut lähetyslinjalla.

– Lähetys- ja seurakuntalinjalla ei ole muuta eroa kuin työharjoittelu, joka lähetyslinjalaisilla on lähetyskentällä, Rahkonen selventää RV-lehdelle.

Evankelistalinjalla painottuu käytännönläheisyys. Rahkosta harmittaa se, ettei baptistiseurakunnilla nykyään usein ole varaa kuin pastorin palkkaamiseen.

– Evankelistoista meillä olisi suuri pula.

Suomen Raamattuinstituutti hakee tällä hetkellä myös kansanopintostatusta ja akkreditointimahdollisuutta soveltuvan yliopiston kanssa. Tulevaisuudessa opintoja on tarkoitus laajentaa yliopistotasoisiksi BA- ja MA-tutkinnoiksi.

Kuva: Freija Özcan

Lue myös:

Varhaista kristinuskoa tutkinut baptisti jäi eläkkeelle: Eksegetiikkaa ei ole sidottu uskontokuntaan

”Olemme 100-prosenttisesti baptisteja ja suomalaisia”

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä

Edellinen artikkeliKolumni: Kyllä arkkitehturoi Kaikkivaltias maailmaa luodessaan napakan elämyspuiston
Seuraava artikkeliPyhän Olavin päivä ja oopperajuhlat käynnissä Savonlinnassa – myös seurakunta mukana juhlahumussa

Ei näytettäviä viestejä