Reetta Meriläinen Naisten Pankin johtoon

Helsingin sanomien entinen päätoimittaja Reetta Meriläinen on valittu Naisten Pankin ohjausryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Meriläinen on ollut mukana Naisten Pankin vapaaehtoistoiminnassa jo kuusi vuotta.

– Naisten Pankki on nyt seitsenvuotias. Nyt on löydettävä hankkeita, joissa naisten yrittäjyyttä voidaan laajentaa ja joiden myötä löydämme toimintaamme uuden tason, Meriläinen sanoo.

– Kun naisia auttaa, he yleensä jakavat hyvää perheelleen ja sitä kautta koko kylään. Olen entistä vakuuttuneempi, että Naisten Pankin konsepti on hyvä ja kestävä. Emme kuitenkaan etsi pikavoittoja, vaan kestävää kehitystä. Äärimmäisen köyhyyden edessä ei saa lannistua.

Naisten Pankki toimii tänä vuonna kahdessatoista maassa. Uusia hankkeita on aloitettu Myanmarissa, Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Ugandassa. Verkoston tuki on saavuttanut jo 15 000 naista. Heidän perheensä ja yhteisönsä mukaan lukien hankkeet ovat auttaneet yli 60 000 ihmistä.

Suomessa toimintaa on 35 paikkakunnalla, osakkaita on 1 400 ja bisnesenkeleitä lähes 4 400. Säännölliset lahjoitukset tekevät pitkäjänteisen kehitysyhteistyön mahdolliseksi. Työn toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

Meriläinen korvaa tehtävässä entisen puheenjohtajan Ritva Ohmeroluoman.

Lue ensi viikon Kotimaa-lehdestä Reetta Meriläisen haastattelu.

(Reetta Meriläinen vieraili tammikuussa myös Sierra Leonessa FAWE-ammattikoulussa, jota Naisten Pankki tukee. Kuva: Antti Reenpää)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon työmarkkinalaitos sitoutui neuvottelemaan eläkeiän nostosta
Seuraava artikkeliUnkarin kirkot kehottavat jäseniään vaaliuurnille

Ei näytettäviä viestejä