Unkarin kirkot kehottavat jäseniään vaaliuurnille

Unkarissa pidetään huhtikuun 6:ntena kansainvälisestikin kiinnostavat parlamenttivaalit. Unkarin sisäpolitiikka on herättänyt Euroopan unionin maissa huomiota vuodesta 2010 lähtien, jolloin keskustaoikeistolainen Fidesz-puolue sai vaaleissa ennen näkemättömän vaalivoiton.

Unkarilaisen tavan mukaisesti maan kirkot kehottavat jäseniään äänestämään vaaleissa. Unkarin parlamenttivaalien ja Euroopan parlamentin vaalien lisäksi tänä vuonna Unkarissa pidetään myös kunnallisvaalit syksyllä.

Unkarin katolisen piispainkokouksen vaalijulkilausumassa kehotetaan suhtautumaan vaaleihin siten, että niiden kautta osallistutaan vastuullisesti ja arvokkaalla tavalla oman maan, paikallisen yhteisön ja Euroopan tulevaisuuden muotoilemiseen.

Reformoitu kirkko muistuttaa olevan tärkeää, että kirkon jäsenet vaikuttavat seuraavan vaalikauden valtakunnallisiin päätöksiin äänestämällä hyväksi katsomallaan tavalla. Luterilaisen kirkon julkilausumassa kehotetaan harkitsemaan huolellisesti ja omantunnontarkasti, mille puolueelle ja ehdokkaalle äänensä antaa.

Luterilaisen kirkon julkilausumissa muistutetaan, että kirkkotilat eivät ole poliittisen kampanjoinnin paikkoja. Myös reformoitu kirkko toivoo, että kirkon jäsenet eläisivät kampanja-aikana maltillisesti ja hyvää kirkollista järjestystä noudattaen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliReetta Meriläinen Naisten Pankin johtoon
Seuraava artikkeliUskonnolliset johtajat vetoavat Keski-Afrikan tasavallan puolesta

Ei näytettäviä viestejä