Rap-musiikki vilisee raamattuviittauksia

Monilla kansainvälisillä rap-artisteilla pysyy kädessä mikin lisäksi myös Raamattu. On Faith -sivusto on listannut rap-historian tekstien 15 parhainta raamattulainausta.

Jos pelkona on, että raamatunlukutaito heikkenee ja rappeutuu, ratkaisuksi voisi tarjota rap-musiikin kuuntelemista. Monien tunnettujen rap-artistien tekstit nimittäin – yllättävää kyllä – vilisevät raamatullisia vertauksia ja lainauksia. Esimerkiksi Kanye Westin 2000-luvun virreksi luonnehdittu Jesus Walks -kappale saattaa olla tuttu, vaikkei rap-genreä juuri tuntisikaan.

West vertaa kappaleensa ensimmäisessä säkeistössä Chicagon katuja ”Kuoleman varjojen laaksoon”. Samaa kielikuvaa eli suoraa viittausta psalmin 23 neljänteen jakeeseen käyttävät myös 2Pac, Coolio ja Puff Daddy.

Paitsi suoria raamattuviittauksia tekstissä, raamattuheittoja käytetään myös rapin lajityypille ominaisessa rehentelyssä: West esimerkiksi on julistautunut Yeezukseksi.

Raamattuvertauksia musiikissaan käyttäviä räppäreitä voi etsiä Rap Genius –sivustolta ja YouTubesta, joista On Faith -verkkolehtikin on löytänyt 15 jutussaan esiintyvää kappaletta. Viidentoista joukossa ovat muun muassa Beastie Boysin
Shadrach, Kanye Westin
Mercy ja Jay Z:n Lucifer.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkopelikortteja toistaiseksi vain harvoille ja valituille
Seuraava artikkeliEnsimmäinen koko perheen roolipeli julkaistu

Ei näytettäviä viestejä