Ensimmäinen koko perheen roolipeli julkaistu

Ensimmäinen koko perheen käyttöön suunniteltu roolipeli Astra terra on julkaistu Tampereella. Kotimaisen pelinkehittäjän Iron Spinen julkaiseman pelin esiversiota on testattu Nekalan seurakunnan pelikerhossa.

– Pidän liveroolipelejä ja roolipelejä hyvänä harrastuksena. Ne kehittävät ihmisen luontaista empatiakykyä. Astra terrassa ollaan seikkailijoita ja tehdään tutkimusretkien ja hahmoilla on lemmikkejäkin mukana. Lisäksi sen pelisääntöjärjestelmä tukee rauhanomaisia ratkaisuja, kertoo peliä kehittämässä ollut Rami Sihvo.

Astra terraa on käytetty Tampereen seurakuntayhtymässä työmuotona nuorisotyössä, josta peli on saanut ensimmäiset faninsa ja suosituksensa. Peliä on mainostettu koko perheen roolipelinä. Testien mukaan se toimii sille ilmoitetun kohderyhmän ikäisille pelaajille, mutta monipuolisuutensa takia myös vanhemmille, jotka yleensä kiinnostuvat pelissä eri asioista kuin lapset.

Sihvolla on vankka pelitausta itselläänkin, sillä hän on ollut Otaniemessä Ropeconissa pelinjohtaja 15 vuotta. Hän on myös sosiodraaman koulutuksen omaava bibliodraamaohjaaja, joten hänellä on teoreettistakin tietoa siitä, miten roolit vaikuttavat ihmisten käytökseen. Sihvo työskentelee nuorisotyönohjaajana Tampereen seurakuntayhtymässä ja opiskeluajan opinnäytetyönkin hän teki liveroolipeleistä seurakunnassa. Hän on myös vanhempien apuna toimivan Peliraadin jäsen.

– Peliraati yrittää auttaa vanhempia siinä, miten valita monien pelien joukosta parhaimmat. Muuta vastaavaa palvelua ei Suomessa ole. Nuoriso kyllä tuntee kaikki pelit ja ottaa ennakkoluulottomasti selville sen, mitä ei tiedä. Vanhemmat ovat vähän jälkijunassa kaikista ilmiöistä, Sihvo toteaa ja lisää, että tarkoitus olisi arvostella jossain vaiheessa Astra terra.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRap-musiikki vilisee raamattuviittauksia
Seuraava artikkeliMopokortilla konfirmaatioon

Ei näytettäviä viestejä