Kirkkopelikortteja toistaiseksi vain harvoille ja valituille

Toukokuussa valmistuneet ja ilmeisesti Suomen ensimmäiset kirkkopelikortit ovat nyt käytössä. Helsingin seurakunnissa vuonna 2014 järjestettävän ”Bongaa messu” – kirkkokierroksen palkinnoksi valmistetuista korteista ensimmäiset on lähetetty kirkkobongareille.

Helsingin kirkkoja esittävät, autopelikorttien sääntöjä mukailevat kortit tutustuttavat pelaajansa moniin pikku yksityiskohtiin kirkoissa ja kappeleissa.

– Helsinkiläiset eivät itsekään välttämättä aina tiedä, mihin seurakuntaan mikäkin kirkko kuuluu. Muun muassa tämä sekä istumapaikkojen määrä, tornin tai harjan korkeus ja kirkon valmistumisvuosi käyvät korteista selville, toteaa kirkkopelikortteja suunnittelemassa ollut verkkopappi Markus Kartano Helsingin seurakuntayhtymästä.

Kirkkopelikorttien idean ja graafisen ilmeen takana on Bongaa messu -kampanjan ilmettä toteuttamassa ollut mainostoimisto Dynamo.

– Pakan 43 korttia esittävät Helsingin eri kirkkoja ja kappeleita. Korttien tietoja kerättiin viime kevään aikana, kortteja suunniteltiin, valmisteltiin ja mietittiin, miten säännöt toimivat. Vaikka suurin osa tiedoista olikin jo olemassa, ei esimerkiksi rakennuksen tarkkaa korkeutta ollut joka kirkon kohdalla dokumentoitu.

Kortit ovat testikäytössä parhaillaan käynnissä olevilla Assembly-tietokonefestivaaleilla.

– Alkutekijöissä tämä vasta on ja kortteja kokeiltu vasta muutamia päiviä, mutta hyvin tuntuu idea toimivan, Kartano sanoo.

Toistaiseksi kirkkopelikortteihin pääsee käsiksi vain viisi kertaa bongausmessuissa käynyt kirkkobongari.

– Jossain vaiheessa kortteja on ehkä mahdollista saada muutakin kautta, mutta toistaiseksi messubongareilla on niihin etuoikeus. Tutkaillaan, kuinka suuren suosion ne saavat ja katsotaan sitten tilannetta, Kartano toteaa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJehovan todistajien sisäinen ohje hyväksikäyttötapauksia varten julki
Seuraava artikkeliRap-musiikki vilisee raamattuviittauksia

Ei näytettäviä viestejä