Pikku Kakkosen juontaja innostuu virsistä yhä uudelleen


Hirvonen Siina tunnetaan Pikku Kakkosen lasten Musamaanantain pirteänä ja aina iloisena juontajatätinä. Hän on myös vastaus siihen, mitä kasvaa neidistä, joka kahden kanttori-muusikon perheessä altistuu pienestä saakka lastenvirsille ja hengellisille lauluille: hänestä tuli musiikkipedagogi ja musiikinopettaja sekä monenlaisilla estradeilla esiintyvä taiteilija, joka innostuu työstään päivittäin.

Hirvosta ilahduttaa havainto, että lasten hengelliset laulut ovat tulleet enemmän esille 1990- ja 2000-luvuilla. Joulun alla julkaistu lasten virsikirja saa häneltä kiitokset, sillä sen helpot melodiat ja sanoma tulevat aiempaa lähemmäksi lasten maailmaa.

– Vanhat lastenvirret ovat toki ihania, hienoja ja runollisia, mutta monista omassa lapsuudessani laulamistani lauluista olen vasta nyt aikuisena ymmärtänyt niiden sanoman. ”Maan korvessa kulkevi lapsosen tie” laulu sai pohtimaan kovasti, että missä maan korvessa! Loin sitten mielikuvia oman mielikuvitukseni ja oman ymmärtämykseni mukaan – niin kuin lapset yleensäkin.

Hirvonen kiertää lastenkonserttien myötä kirkoissa ympäri Suomea yhdessä Taikaradio-orkesterin kanssa. Myös lapsityöntekijöille ja kanttoreille pidetyt aikuiskoulutukset ovat osa hänen työtään.

– Saan tehdä musiikkikasvatustyötä ihanan monipuolisesti myös seurakunnissa ja kirkonpiirissä tv- ja freelancer muusikon töiden ohessa.

”Laula uusi Lasten virsi” -yhteislaulutilaisuuksissa tehdään tutuksi uutta Lasten virsi -kirjaa. Aamupäivisin kirkkosalit täyttyvät päiväkotiryhmistä ja kerholaisista. Iltaisin tilaisuuteen tullaan koko perheen kera.

– Toivon, että uskontoon liittyvistä asioista voitaisiin puhua kotioloissa enemmän ja vapautuneesti. Laulut voivat toimia hyvänä väylänä niin aikuiselle kuin lapselle lähestyä ja jutella itselle vaikeista uskontoon liittyvistä asioista, Hirvonen toteaa.

Lue koko haastattelu 25. huhtikuuta ilmestyneestä Kotimaan näköislehdestä

Edellinen artikkeliViestintäjohtaja: Ainakaan KT ei tarvitse uutta viestintästrategiaa
Seuraava artikkeliRauman kirkkoherra: Meidän Ässät voitti!

Ei näytettäviä viestejä