Rauman kirkkoherra: Meidän Ässät voitti!

ÄssätSeppo Sattilainen tuntuu iloitsevan.

– Meidän Ässät voitti mestaruuden. On aina hienoa kun joukkue Satakunnasta nousee korkealle tasolle, oli se kumpi hyvänsä, Lukko tai Ässät, vanhaksi porilaiseksi tunnustautuva Rauman seurakunnan kirkkoherra Seppo Sattilainen toteaa.

Sattilaisenkin sydämessä sykkii ainakin hänen kommenteistaan päätellen ”patasydän”. Tosin hänen mahdollisuutensa seurata finaalisarjan kuudetta peliä eli loppuottelua olivat rajalliset, sillä hän osallistui kirkkoneuvoston kokoukseen.

-Yritin seurata peliä tauoilla, älypuhelimen kautta ja olin selvillä, että Ässät johti. Valitettavasti kokous jatkui yhtä pitkään kuin pelikin.

Kaksi Ässien mestaruusjoukkueen pelaajaa on Sattilaiselle tuttuja jo heidän junioriajoiltaan, Sattilaisen omien poikien jääkiekkojoukkueista. Eilen jäällä nähty Porin rakastetuimmaksi tituleerattu raumalainen Antti Raanta on kunnostautunut myös Sattilaisen pelaaman ikämieskiekkojoukkueen silloin tällöin ”paikkaavana” maalivahtina juniori-ikäisenä.

Raumalla on pitkä kiekkohistoria ja aktiivinen veteraanijoukkue, jossa Sattilainenkin pelaa.

-Kuulun joukkueeseen, jollaiseen suurin osa maailman jääkiekkoilijoista ei voi kuulua – vaikka haluaisikin. Joukkueemme alaikäraja on nimittäin 55 vuotta, Sattilainen vitsailee.

Kirkkoherran arvion mukaan ikämieskiekon laajuus ja suosio eivät välttämättä ole yleisesti tiedossa.

-Vielä 1970-luvulla kukaan ei voinut kuvitellakaan, että yli 40-vuotias pelaisi kiekkoa. Viimeisten 15 vuoden aikana pelaajien yläikäraja on kuitenkin pikkuhiljaa kohonnut, kun miehet ovat säilyneet pelikuntoisina pidempään.

Joukkueeseen, jossa Sattilainen pelaa, kuuluu 32 pelaajaa, joista kolme on iältään yli 70-vuotiaita.

-Vanhemmista kukaan ei ole lopettanut, vaikka pelaajien ”varaosiakin” on vaihdettu. Tälläkin hetkellä joukkuuessamme on yksi polvileikattu entinen maajoukkuepelaaja, jota odottelemme takaisin kentälle vuoden sisällä.

Lue myös: Piispa: Ässien voitto luterilaisen opin kannalta paikallaan

Edellinen artikkeliPikku Kakkosen juontaja innostuu virsistä yhä uudelleen
Seuraava artikkeliRuotsin kirkko aikeissa tutkia Stasi-yhteyksiään

Ei näytettäviä viestejä