Pertti Jarla: Kirkon mainostaminen ei haittaa

Huomiota herättävistä mainoslakanoistaan tunnettu Nokian seurakunta ripusti tiistaina kirkon ulkoseinälle maailman suurimman leveydeltään yli nelimetrisen Fingerpori-sarjakuvan.

Kuvan piirtänyt sarjakuvataiteilija Pertti Jarla on Helsingin vapaa-ajattelijoiden jäsen ja ateisti. Hän ei näe ristiriitaa oman vakaumuksensa ja sen välillä, että antoi sarjakuvansa Nokian seurakunnan käyttöön.

– Se on kyllä Nokian seurakunnan mainostamista, mutta ei se minua haittaa. On joissakin yksittäisissä kirkon jutuissa aikaisemminkin ollut Fingerporeja.

– Vastustan kaikenlaista käännytystyötä puoleen ja toiseen, mutta tätä on vaikea nähdä käännyttämisenä.

Jarla myöntää ottaneensa sovittelijan roolin kirkon ja vapaa-ajattelijoiden välillä. Hän kuitenkin sanoo, että sovittelevia äänenpainoja on kuultu viime vuosina laajemminkin ainakin Helsingin vapaa-ajattelijoiden keskuudessa. Jarlan mukaan vapaa-ajattelijat ovat yksimielisiä siitä, että eri kirkkojen ja seurakuntien kanssa on hyvä olla keskusteluyhteydessä niin julkisesti kuin yksityisestikin.

– Olen ollut osa sitä virtausta, Jarla sanoo.

Nokian seurakunnan seinää koristavassa sarjakuvassa Jeesus odottaa sarjakuvan päähenkilöä Heimo Vesaa ”pelastustieksi” merkityn kujan päässä. Jarla on käsitellyt hengellisiä ja raamatullisia teemoja myös muissa sarjakuvissaan. Hänen mukaansa aiheet kumpuavat lapsuudesta ja ympäröivästä yhteiskunnasta.

– Niitä on kuullut pienestä pitäen ja koulussakin niitä käsiteltiin. Raamatun tarinoihin törmää kokoajan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKotimaan Pro blogi -palkinto ortodoksipapille
Seuraava artikkeliLähetysteologi: Kumppanuusneuvottelu oli uusien avausten alku

Ei näytettäviä viestejä