Pastori Kalle Virta Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtajaksi

Kuva: Kansan Raamattuseura.

Kansan Raamattuseuran Säätiön hallitus kutsui järjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi pastori Kalle Virran. Virta aloittaa tehtävässään 1.4.2024. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Kansan Raamattuseuran varatoiminnanjohtajan paikalta. Virta kertoo, että valinta toiminnanjohtajaksi tuntuu merkitykselliseltä. 

— Kansan Raamattuseuralla on ollut elämässäni tärkeä vaikutus. Olen mennyt ensimmäiseen KRS:n tapahtumaan jo 16-vuotiaana. 

Ensimmäinen työrupeama Kansan Raamattuseurassa Virralla oli jo vuosituhannen alussa. 

— Tein 2002-2006nuorisotyötä. Sen jälkeen loikkasin hetkeksi Innofactor Oy:n palvelukseen softa-alalle. 

Viimeinen kolmetoista vuotta varatoiminnanjohtajana on kuitenkin valmentanut Virtaa tehtävään. 

— Olen seurannut Ulla Saunaluoman johtamista läheltä. Teimme töitä tiiviisti yhdessä. Tämä tuntuu luontevalta askeleelta. 

VIRTA KERTOO että Kansan Raamattuseuran hengellisessä maisemassa häntä on aina viehättänyt avaran armon ja elämän ymmärtämisen näkökulma. 

— Myös huumoria riittää. Se on hyvin tärkeää. Koen äärimmäisen tärkeäksi seurakuntien palvelemisen. Ilokseni yli puolet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnista tekee tällä hetkellä yhteistyötä Kansan Raamattuseuran kanssa. 

Kansan Raamattuseuran tulevaisuus näyttää tällä hetkellä Virran mukaan moniväriseltä.

— Taloudellisia paineita toki on ja niiden kanssa painitaan. Olen kuitenkin iloinen, että esimerkiksi evankelioimisesta keskustellaan taas enemmän. Se on meidän asiantuntija-alaamme ja siinä voimme auttaa seurakuntia. Näköalat ovat kauttaaltaan innostavat. 

Virta toteaa Kansan Raamattuseuran vahvuudeksi sen, että se on aina pyrkinyt sanoittamaan evankeliumin ydinasiaa sillä tavalla, että ihmiset voivat kokea sen omakseen tässä ajassa.

— Esimerkiksi huhtikuussa käynnistyy koomikko Mikko Vaismaan ja muusikko Antti Kleemolan Iloa ja kyyneleitä -yhteiskiertue, jossa stand up valtaa kirkkosalit. Tämä on hyvä esimerkki ajan hermolla olemisesta. 

Virta on itsekin kunnostautunut musiikin saralla. Takana on monia rooleja kirkkoproduktioiden solistina sekä useita levytyksiä. 

— Seuraavaksi laulan Jeesuksen roolin Bachin Johannes-passiossa. Laulaminen on minulle tunteen kieli. Se on yksi tapani palvella. 

Yhtenä vahvuutenaan Virta pitää ennakkoluulotonta kykyään luoda toisenlaisia yhdistelmiä ja yllättäviä yhteistöitä. 

— Innostin aikanaan Tommy Hellstenin ja Tommi Kaleniuksen lähtemään yhteiskiertueelle. Olen tapahtumajärjestäjäluonne ja etsin jatkuvasti uusia jännittäviä yhdistelmiä. Niitä on luvassa myös tulevaisuudessa! 

Edellinen artikkeliPiispa Jari Jolkkonen Roomassa: ”Käytännössä luterilaisten ja katolilaisten käsitykset pappeudesta ja piispan virasta ovat hyvin pitkälti samat”
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Kaikkien naisten vapauttamisessa tasa-arvoiseen elämään on yhteiskunnalla vielä tehtävää

Ei näytettäviä viestejä