Pappi siirtyi jalkapallojoukkueen leipiin

Oulun seurakuntalehden Rauhan tervehdyksen haastattelema AC Oulun tuore myyntijohtaja Paulus Pikkarainen ei näe ristiriitaa uuden pestinsä ja papin tehtävien välillä. Hän toivoo, että hänen ratkaisunsa rohkaisee muitakin pappeja näkemään, että pappien ammattitaitoa arvostetaan.

Pikkarainen jäi lokakuun alussa vuoden virkavapaalle Kempeleen seurakuntapapin työstä ja siirtyi jalkapalloseura AC Oulun myyntijohtajaksi. Hän vastaa AC Oulun yritysyhteistyöstä ja hankkii uusia yhteistyökumppaneita, joita seuralla on nyt yli 80.

Paulus Pikkarainen on pelannut jalkapalloa yli 20 vuotta.

– Kun minulle tuli mahdollisuus tehdä harrastuksesta työ, en voinut olla tarttumatta siihen, hän perustelee.

Pikkarainen ehti työskennellä Kempeleen seurakunnassa vajaat neljä vuotta. Sitä ennen hän toimi vuoden Mikaelin seurakuntapappina Helsingissä. Työkaverit Kempeleen seurakunnassa suhtautuivat hänen alanvaihtoonsa kannustavasti.

Pikkaraisen mukaan papin tausta kiinnostaa myös jalkapallopiireissä. Aivan kokonaan hän ei papin työtä ole jättänytkään, sillä hän tekee satunnaisesti kirkollisia toimituksia ammattitaidon ylläpitämiseksi.

– Pappisidentiteetti on minulle sellainen, että ajattelen itseni ennen kaikkea kristittynä. Kristillisyys säilyy, teenpä työkseni mitä tahansa.

Pikkaraisen mielestä papeilla on paljon annettavaa ja erilaista osaamista. Hän toteaa, että pääsee alanvaihdoksensa myötä nyt ensimmäistä kertaa katsomaan kirkkoa myös ulkoapäin.

– Toivon, että voin tältäkin paikalta olla rakentamassa kirkkoa ja viemässä evankeliumia eteenpäin.

Lue koko haastattelu Rauhan Tervehdyksestä

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliToimittaja havahtui puoluejohtajien uskoon
Seuraava artikkeliSuomen pyhä sota on Vuoden kristillinen kirja 2014

Ei näytettäviä viestejä