Matti Repo: Lähetysseura ei ole jakautunut

Suomen Lähetysseuran vuosikokouksessa viime lauantaina esiintyneet linjaerimielisyydet eivät merkitse seuran jakautumista, sanoo Suomen Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja, piispa Matti Repo.

– Sellainen huoli tietysti voi olla. Toivon kuitenkin, että tämä keskustelu ei ole merkki syvästä jakautumisesta. Yksittäisissä kysymyksissä, kuten seksuaalietiikan alueella jakautumista voi tietysti tulla, Repo sanoi vuosikokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Lähetysseuran vuosikokouksessa keskusteltiin vilkkaasti seuran linjasta ja erityisesti siitä, mikä on ulkoministeriön rahoittaman kehitysyhteistyön osuus ja merkitys seuran strategiassa ja linjauksissa. Monet keskustelijat tunsivat huolta perinteisen lähetystyön asemasta.

Vuosikokouksen vilkas keskustelu osoitti Revon mielestä sen, että Suomen Lähetysseura koetaan seurakuntien omana järjestönä. Vuosikokouksessa pitämässään puheenvuorossa Repo viittasi siihen, että kehitysyhteistyö on kuulunut lähetystyöhön aina. Kehitysyhteistyön toteuttaminen valtion varoilla ei tee työstä vähempiarvoista.

Suomen Lähetysseuran vs. toiminnanjohtajan Rolf Steffanssonin mukaan Suomen Lähetysseuraan heijastuvat samat keskustelunaiheet kuin koko kirkkoon.

– Keskustelu osoittaa, että emme ole onnistuneet viestinnässämme. On tarvetta monenlaisille keskusteluille. Paras paikka niille voisi jatkossa ehkä olla jokin muu kuin vuosikokous, Steffansson sanoi tiedotustilaisuudessa.

Vuosikokouksen äänestyksissä seuran toimintasuunnitelmaan ehdotetut lisäykset ja jäsenaloitteet eivät menestyneet. Niiden takana oli noin kolmannes äänestykseen osallistuneista. Revon mukaan vuosikokous oli vahva luottamuslause seuran hallitukselle ja johdolle.

– Peruslinjaus siitä, miksi Lähetysseura on olemassa, tuli todettua. Lähetystyö on sanoja ja tekoja, Repo totesi.

Lue myös: Suomen Lähetysseuran vuosikokous antoi tuen seuran linjalle

Kuvassa Rolf Steffansson ja Matti Repo Vaasan Lähetysjuhlien vuosikokouksessa.

Kuva: Jussi Rytkönen

Lue lisää Vaasan Lähetysjuhlista 12.6. ilmestyvästä Kotimaasta ja Kotimaa Prosta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispan EU-tapaaminen: Uskonnot mukaan eurooppalaiseen projektiin
Seuraava artikkeliItkumuurin jäljitelmä kiertää Ruotsia

Ei näytettäviä viestejä