Suomen Lähetysseuran vuosikokous antoi tuen seuran linjalle

Valtakunnallisilla Lähetysjuhlilla Vaasassa kokoontunut Suomen Lähetysseuran vuosikokous käsitteli tänään poikkeuksellisen kauan kokoukselle annettuja, seuran linjaa koskevia suunnitelmalisäyksiä ja aloitteita.

Viisituntiseksi venyneessä kokouksessa käytettiin puolin ja toisin paljon kriittisiä puheenvuoroja ja äänestettiin henkilövalintojen lisäksi kaksi kertaa asioista, jotka pohjimmiltaan koskevat seuran linjaa.

Ensimmäinen näistä äänestyksistä koski seuran vuoden 2015 toiminta- ja taloussuunnitelmaan ehdotettuja lisäyksiä.

Lisäykset koskivat sitoutumista kokonaisvaltaisen lähetystyön toteuttamiseen siten, että kehitysyhteistyön osuus ei ylittäisi Lähetysseuran budjetista 20 prosenttia ja huomion kiinnittämistä rekrytoinnissa paitsi pätevyyteen ja sopivuuteen myös seurakuntaelämän tuntemukseen ja sitoutumisen kristilliseen uskoon. Lisäykset koskivat myös viestinnän kehittämistä niin, että seuran perustehtävä kristillisenä lähetysjärjestönä tulisi selkeämmin esille ja lopuksi puolueettoman selvityksen teettämistä viimevuotisesta rekrytoinnista ja sen seurauksista.

Lisäyksiä ei hyväksytty, koska esitys hävisi äänestyksessä 174–293.

Toinen äänestys koski jäsenaloitetta, jossa myös neljää kohtaa painottamalla olisi sen hyväksytyksi tultua velvoitettu ”seuran johtoa ryhtymään kaikkiin konkreettisiin toimiin, jotka palauttaisivat sekä kotimaassa että ulkomailla luottamuksen Suomen Lähetysseuraan kristillisenä järjestönä”.

Jäsenaloitteen väitteet koskivat seuran työn painopisteen siirtymistä kehitysyhteistyöhön, joukkoa ”epäluottamusta herättäneitä ratkaisuja” (muun muassa samaa sukupuolta olevan parin siunaaminen lähetystyöhön 2013), seuran toiminnan ytimen etääntymistä kristillisen lähetystyön perustasta sekä seuran ratkaisujen seurauksia eri yhteistyötahojen puolelta.

Jäsenaloite jäi hyväksymättä ja kaatui äänin 113–190.

Vuosikokous hyväksyi myös hallituksen selvityksen vuoden 2013 vuosikokouksessa esitettyihin ponsiin.

Suomen Lähetysseuran hallitus sai näin vuosikokouksessa melko selvän luottamuslauseen kannattajakunnaltaan.

Kokouksessa valittiin myös erovuoroisten tilalle neljä uutta jäsentä seuran hallitukseen kaudeksi 2014–2017: Heidi Juslin-Sandin Espoosta, Mirja Niemi Saarijärveltä, Ilari Rantakari Helsingistä ja Vesa Viitaniemi Turusta.

Kaikki neljä olivat vaalitoimikunnan vuosikokoukselle esittämiä.

Edellinen artikkeliPauliina Rauhala valitsee Vuoden kristillisen kirjan
Seuraava artikkeli”Sairaala, josta ei saa hoitoa” – Körttikapina jäi kytemään

Ei näytettäviä viestejä