Mari Parkkinen on Mikkelin uusi piispa

Mari Parkkinen, Mikkelin piispanvaali 2023, kuvat Kari Rossi, Mari Parkkisen tukiryhmä. Käyttöoikeus piispanvaalia käsittelevissä jutuissa.

Mikkelin hiippakunnan uudeksi piispaksi on valittu Imatran seurakunnan kirkkoherra, TT Mari Parkkinen, 51. Tänään järjestetyn piispanvaalin toisella ja ratkaisevalla kierroksella Parkkinen sai alustavan ääntenlaskennan mukaan 522 ääntä, mikä vastaa 52,7 prosenttia annetuista äänistä.

Toisena ehdokkaana ollut vs. kirkkoherra, TT Pekka Särkiö, 60, sai 468 ääntä, mikä vastaa 47,3 prosenttia annetuista äänistä.

Mari Parkkinen on työskennellyt aiemmin pappina Imatran seurakunnan lisäksi Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa sekä Suomen Lähetysseuran Felm-keskuksessa Israelissa. Parkkisen vuonna 2021 valmistunut väitöskirja käsitteli palestiinalaiskristittyjen hengellistä elämää. Ennen pappisuraansa Parkkinen työskenteli toimittajana muun muassa Ylellä ja KissFM:llä.

Mikkelin piispanvaalissa oli 1112 äänioikeutettua. Heistä puolet on pappeja ja lehtoreita ja puolet maallikoita. Hyväksyttyjä ääniä annettiin yhteensä 990. Äänestysprosentti oli 89,4.

Rovastikunnittain äänet jakautuivat seuraavasti:

Etelä-Karjalan rovastikunta: 

Mari Parkkinen: 124

Pekka Särkiö: 80

Etelä-Savon rovastikunta:

Mari Parkkinen: 166

Pekka Särkiö: 129

Kymenlaakson rovastikunta: 

Mari Parkkinen: 120

Pekka Särkiö: 96

Päijät-Hämeen rovastikunta:

Mari Parkkinen: 112

Pekka Särkiö: 163

Oikaisu 16.6. klo 14.38: Korjattu äänioikeutettujen määrä sekä äänestysprosentti.

Lue myös:

Toinen heistä kantaa pian Mikkelin piispansauvaa – Mari Parkkinen ja Pekka Särkiö vastaavat Kotimaa-lehden uusiin kysymyksiin

Kannatuskirjoitus: Mari Parkkinen Mikkelin hiippakunnan piispaksi

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliALS-sairauden kanssa kamppailevan entisen kansanedustajan Antero Laukkasen elämäkerta julkistettiin: ”Ainoa, mikä jää jäljelle, on Kristus ja hänen armonsa – ja se riittää”
Seuraava artikkeliMikkelin piispaksi valittu Mari Parkkinen: ”Kutsun kaikkia mukaan rakentamaan Kristuksen kirkkoa”

Ei näytettäviä viestejä