Lasten ja nuorten ääni kuuluviin kirkolliskokouksen yhteydessä

Toukokuussa kokoontuvan kirkolliskokouksen yhteydessä järjestetään lasten ja nuorten kuulemistilaisuus. Tilaisuuden tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten kuulemista ja huomioimista seurakuntien toiminnassa ja hallinnossa.

Tapahtumassa kuullaan lapsia ja nuoria valtakunnallisesti, ja pyritään tuomaan esille heidän mahdollisuuksiaan vaikuttaa muillakin tavoilla kuin äänestämällä.

Tilaisuuteen kutsutaan nuoria Turusta sekä paikallisseurakunnista eri puolilta Suomea. Nuorten ääntä kuullaan illan aikana myös videoinserttien kautta.

Tapahtumaa on valmisteltu yhdessä kirkolliskokouksen tulevaisuusvaliokunnan kanssa. Järjestäjinä ovat kirkkohallitus, kirkon lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestöt sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Kuulemistilaisuus järjestetään torstaina 16.5.2013 Turussa.

Nuoren kirkolliskokousedustajan Katri Korolaisen mielestä on hyvä, että lapset ja nuoret haastavat päätöksentekijöitä. Paikallisseurakuntatasolla tulisi Korolaisen mukaan vielä vahvemmin kuulla lasten ja nuorten ryhmiä, esimerkiksi toimintasuunnitelmaa ja budjettia laatiessa.

– Päätöksentekijän rooli on pohtia miten saamme asiat vietyä läpi, lapsilla ja nuorilla on rohkeutta ja intoa nostaa esille näitä asioita ja ideoida uutta, Korolainen toteaa.

Edellinen artikkeliPerisynnin rinnalle perisiunaus
Seuraava artikkeli”Jumalaa ei ole” – ”Taivas on jo täynnä”

Ei näytettäviä viestejä