”Jumalaa ei ole” – ”Taivas on jo täynnä”

agnostikkoillat oulu kuva sanna krook 420

Oulun evankelisluterilaiset seurakunnat käynnistävät täysin uudenlaisen keskustelusarjan ”Pappien agnostikkoillat”, joista ensimmäinen järjestetään 11. huhtikuuta Oulun Vanhassa pappilassa.

Pappien agnostikkoilloissa alustavat Oulun seurakuntien papit Árpád Kovács, Mikko Salmi, Päivi Jussila ja Stiven Naatus muun muassa  teemoista ”Jumalaa ei ole” ja ”Taivas on jo täynnä”.

– Teemat syntyivät luonnostaan niiden keskustelujen pohjalta, joita käymme jatkuvasti ihmisten kanssa. Tarkoituksemme on viestiä siitä, että annamme tilaa keskustelulle sen sijaan, että olisimme tarjoamassa heti kärkeen omia valmiita näkemyksiämme, Naatus sanoo.

– Luulen, että nämä ovat kysymyksiä, joita ihmiset ovat kautta historian pohtineet, vaikkeivat agnostikoiksi tunnustaudukaan.  Uutta lienee se, että olemme nimenneet tilaisuuden, joissa näistä asioista voi puhua, että sille on järjestetty julkinen keskustelu ja tila, Tuiran seurakunnan kappalainen Stiven Naatus vastaa kysymykseen siitä, onko agnostisuus erityisesti oululainen ilmiö.

Kaikille avoimilla keskusteluilloilla ei Naatuksen mukaan ole minkäänlaisia kirkkopoliittisia tavoitteita.

– En itse usko siihen, että keskustelua voi etukäteen pedata sen suhteen, mihin se etenee. Me vain asetumme näiden kysymysten äärelle, Naatus toteaa.

Kuva: Sanna Krook

Edellinen artikkeliLasten ja nuorten ääni kuuluviin kirkolliskokouksen yhteydessä
Seuraava artikkeliRaamattusunnuntaina kolehti kerätään raamattutyölle Kiinassa

Ei näytettäviä viestejä