Lähetysjuhlat peräkkäisinä viikonloppuina – ruokateema nousee esille ohjelmassa

Lähetysjuhlat järjestetään ensimmäistä kertaa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna: Pieksämäellä 20.–21.5. ja viikkoa myöhemmin Salossa 27.–28.5.

Suomen Lähetysseuran tiedotteen mukaan juhlille odotetaan yhteensä noin 3000 vierasta. Molempien juhlien teemana on Leipää pelloilta maan.

Kasvavan kirkon haasteista ruokakriisin keskellä on puhumassa Kambodžan kirkon hallintojohtaja, juristi ja perheenäiti Sokheng Nhoung, 27.

Hän kohtaa työssään ihmisiä, jotka tulevat pyytämään kirkolta ruoka-apua.

– Tehtävämme on jakaa omastamme ja rukoilla ihmisten puolesta, Sokheng Nhoung sanoo.

Ohjelmassa on myös ruokatuotantoon liittyviä keskusteluja ja työpajoja.

Molempien juhlien ohjelmassa on messuja. Pieksämäellä messussa saarnaa piispa emeritus Simo Peura ja Salossa piispa Mari Leppänen. Salossa messun yhteydessä siunataan lähetystyöhön uusia ulkomaantyöntekijöitä.

Musiikillista antia juhlille tuo Jakaranda-kuoro

– Ohjelma on suunniteltu niin, että sinne voi tehdä antoisan päiväretken, kertoo tapahtumatuottaja Rasmus Tillander Suomen Lähetysseurasta.

SEURAKUNNAT JÄRJESTÄVÄTKIN juhlille bussiretkiä muun muassa Kiteeltä ja Joensuusta, Iisalmesta, Jyväskylästä, Turusta ja Kaarinasta sekä Porvoosta.

Myös Lappeenrannan seurakunnat järjestävät bussiretken reilun pari tunnin automatkan päässä olevalle Pieksämäelle.

– Kun tapaa ihmisiä yli seurakuntarajojen ja kuulee uutisia lähetystyöstä, se muistuttaa, että kuulumme yhteiseen maailmanlaajaan kirkkoon. Se innostaa sekä seurakuntalaisia että meitä työntekijöitä, sanoo Lappeenrannan Sammonlahden seurakunnan lähetyskasvatussihteeri Anja Kytölä.

Suomen Lähetysseura järjestää juhlat yhdessä Pieksämäen ja Salon seurakuntien kanssa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUkrainalaisen Maria Leonovan näyttelyssä Turun tuomiokirkossa etsitään kodin merkitystä
Seuraava artikkeli”Vaikea sanoa, mistä kirkollinen alkaa ja mihin valtiollinen loppuu” – Saint Nicholasin seurakunnan kirkkoherra Tuomas Mäkipää kertoo Charles III:n tulevista kruunajaisista

Ei näytettäviä viestejä