”Kristinusko avaa elämään ikuisuusnäkökulman” – Sasa Lehtinen Tervolan kirkkoherraksi

Sasa Lehtinen Wittenbergissa. Kuva:

Sasa Lehtinen, 51, valittiin Tervolan kirkkoherraksi kirkkovaltuuston päätöksellä. Lehtinen oli tehtävään ainoa hakija. Hän aloittaa kirkkoherrana 1.4.2024. Lehtinen kertoo olevansa uudesta tehtävästään kiitollinen ja innoissaan.

– Työyhteisö vaikuttaa oikein hyvältä. Seurakuntalaisia on noin 2200, työntekijöitä 9. Pieni porukka, mutta hyvä on henki! 

Lehtinen siirtyy kirkkoherraksi Tornion seurakunnan seurakuntapastorin virasta, mitä tointa hän on hoitanut kymmenen vuoden ajan. Lehtinen on viihtynyt Torniossa, mutta hänen mukaansa nyt oli aika siirtyä eteenpäin. 

– Odotan kirkkoherran tehtäviä innolla. Hallintopuolen haltuunotto kiinnostaa minua kovasti, vaikka siihen liittyykin tiettyä jännitystä. Mutta normaalit ihmiset ne Nokiaakin johtaa. 

LEHTINEN ON aloittanut pappisuransa Kemistä, mistä hän siirtyi merimiespastoriksi Turkuun. Sieltä tie vei vähän yli kymmenen vuotta sitten Tornioon. 

– Systeemiajattelu on minulle tullut tutuksi muutaman vuoden työrupeamasta ATK-alalta. 

Lehtinen kertoo, että ATK-maailma jätti hänen pappeuteensakin tietyn ripauksen insinööriyttä. 

– Ajattelen asioita usein systeemien kautta. Hengellinen elämäni on hyvin uskonnonfilosofia-painotteista. 

Tervolalla on Lehtisen mukaan maalaisseurakunnan tyypilliset vahvuudet: ihmiset tuntevat toisensa ja persoonien läsnäolo on monessa mielessä vahvempaa. 

– Yhteisö on tiiviimpi kuin suurissa kaupungeissa. 

SEURAKUNNAN VIESTI on Lehtisen mukaan selvä. 

– Elämällä on tarkoitus ja merkitys. Kristinusko avaa elämään ikuisuusnäkökulman. 

Ollessaan Wittenbergissa koulutuksessa Lehtinen painoi tarkoin mieleen unkarilaisen pappiskollega Joób Mátén sanat:

– Synnintunnustus ja synninpäästö ovat aika kapeita juttuja. Armo tarkoittaa myös sitä, että ihminen pystyy käsittelemään kaikkia omia raadollisuuksiaan: häpeää ja pelkoa, kaikkea inhimillistä viheliäisyyttä. Ihminen saa luottaa siihen, että hänellä on aina mahdollisuus aloittaa uudelleen armoon turvaten. 

Lehtisen perheeseen kuuluu vaimo Nona, joka toimii Ylitornion kirkkoherrana sekä kaksi tytärtä Hilda ja Klaara.

– Vaimoni on minulle suurin apu ja tuki työssäni. Olemme myös toisillemme tiukkoja kriitikoita esimerkiksi saarnojen kirjoittamisessa.

* * *

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

 

Edellinen artikkeliSodan varjon ja ekumenian pääsiäinen Libanonissa – ei kovin kaukana täältä Jumala kerran herätti Poikansa kuolleista
Seuraava artikkeliRokuan metsäseminaarissa pohdittiin seurakuntien metsäomistusten kestävää käyttöä ja metsien tulevaisuutta

Ei näytettäviä viestejä