Kirkon alojen palkat nousevat – ”Saimme hyvän palkkaratkaisun”

Uusi kirkon virka- ja työehtosopimus on hyväksytty. Uuden sopimuksen myötä kirkon viranhaltijoiden palkat nousevat 7% tulevan sopimuskauden aikana. Myös molempia vanhempia koskeva palkallinen perhevapaa nousee peräti kolmeenkymmeneenkahteen arkipäivään. AKI-liittojen toiminnanjohtaja Jussi Junni kertoo olevansa tyytyväinen lopputulokseen.

– Saimme hyvän palkkaratkaisun, joka korjaa kiron palkkatilannetta. Näin isoja muutoksia ei ole tehty hetkeen.

Optiovuosineuvottelut olivat alkaneet palkkakeskustelun muodossa jo joulukuussa 2022. Junnin mukaan tuolloin ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen.

– Lopulta palkansaajapuoli irtisanoi sopimuksen. Tähän neuvottelutulokseen päädyttiin maanantaina 27.2. Neuvottelujen lopputulos on ilon aihe.

TALOUDELLISEN PUOLEN lisäksi Junni iloitsee molempien vanhempien mahdollisuudesta yhtä pitkään palkalliseen vanhempainvapaaseen.

– Nyt tilanne on tasa-arvoinen sukupuolesta riippumatta. Perhevapaauudistus kohdistuu kuitenkin vain tiettyyn väestönryhmään, mutta palkankorotukset tulevat koskemaan kaikkia.

Junnin mukaan kirkon työntekijöiden ostovoima on romahtanut viime aikoina.

– Inflaatio on ollut valtavaa viimeisen kahden vuoden aikana. Tämän on tarkoitus korjata tilannetta edes hieman.

 

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMelkein kuin metsässä kulkisi – muotoilijat puolustavat katoavia ikimetsiä
Seuraava artikkeliEmanuel Granberg oli kersantti ja kirkkomaalari, jonka kädenjälki näkyy yhä monessa kirkossa

Ei näytettäviä viestejä