Kirkkoteatterin tekijä Arto Myllärinen sai tunnustusta merkittävästä ystävyysseuratyöstä

Näytelmäkirjailija ja ohjaaja Arto Myllärisen teos Rakkauden kaikuja kalliossa valittiin viikonloppuna järjestetyillä Helsingin Matkamessuilla vuoden 2019 ystävyysseurateoksi. Valinnan teki Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka.

Rakkauden kaikuja kalliossa -musiikkinäytelmä kertoo suomalaisten elämästä Pohjois-Norjassa Pykeijan kylässä. Teoksen kantaesitys nähtiin Pykeijan kirkossa kesällä 2019.

Näytelmän käsikirjoitti ja ohjasi Arto Myllärinen. Tekijäkaartissa oli laulajia ja näyttelijöitä Suomesta, Norjasta ja Saksasta. Näytelmä on suomenkielinen, mutta siinä kuullaan myös norjaa ja Ruijan murretta.

Valintaperusteluissa piispa Hintikka korosti pienen Pykeijan ympärille muodostunutta yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta, jossa Pykeijan Ystävillä on suuri rooli. Näytelmä tuo esille historiallista ulkosuomalaista yhteisöä ja sen elämää. Se myös muistuttaa historian vaiheesta, jolloin Suomestakin on lähdetty nälkää ja köyhyyttä pakoon.

Arto Myllärinen on ohjannut ja kirjoittanut suuren määrän kirkkoteatteria ja seurakuntien juhlanäytelmiä. Hän sai Kirkon kulttuuripalkinnon 2016 yhdessä Jouni Laineen kanssa ansioistaan kirkkodraaman hyväksi.

Ystävyysseura-tunnustuksen takana on Ystävyysseurojen Liitto ry. Se nimeää joka toinen vuosi ystävyysseurateon ystävyysseurojen tai niiden yksittäisten toimijoiden keskuudesta. Teko on projekti, hanke tai toimintatapa, jolla on menestyksekkäästi luotu tai kehitetty seurojen toimintamalleja tai muulla tavalla ansiokkaasti edistetty eri maiden ja kansojen ystävyyttä.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Lue myös:

Edesmenneestä evankelistasta Kalevi Lehtisestä näytelmä – ”Paljon tanssikoreografiaa ja laulua”

Kirkon kulttuuripalkinto Jouni Laineelle ja Arto Mylläriselle

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKysely: Perinteet ja kirkolliset toimitukset ovat yleisimmät perustelut kirkkoon kuulumiselle
Seuraava artikkeliKirkon kulttuuripalkinto runoilija Pekka Kivekkäälle ja taitelija Annukka Laineelle

Ei näytettäviä viestejä