Kirkkohallitus hallinto-oikeudelle: Valitus Valkeakosken kirkon purkamispäätöksestä tulisi hylätä

Kirkkohallituksen lausunnossa hallinto-oikeudelle esitetään, että Valkeakosken kirkon purkamispäätöstä koskeva valitus pitäisi jättää tutkimatta tai hylätä.

Kirkkohallituksen täysistunto päätti lokakuun 2018 istunnossaan vahvistaa Valkeakosken kirkon purkamispäätöksen sekä hylätä tästä päätöksestä tehdyn valituksen. Päätöksestä on sen jälkeen valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Valituksessa pyydetään kirkkohallituksen päätöksen kumoamista.

Nyt kirkkohallituksen hallinto-oikeudelle antamassa lausunnossa todetaan, että valituksen perusteissa ei tuoda selkeästi esiin sellaisia seikkoja, joiden johdosta kirkkohallituksen päätöksen laillisuus saatettaisiin kyseenalaiseksi. Kirkkohallituksen lausunnossa esitetään, että valitus tulisi jättää tutkimatta.

Lausunnossa todetaan myös, että mikäli Helsingin hallinto-oikeus ottaa valituksen tutkittavakseen, lausunnossa käydään läpi sellaisia keskeisiä päätöksen lainmukaisuuteen liittyviä seikkoja, kuten käytettävissä olleiden selvitysten oikeellisuus ja riittävyys, valituksesta pyydetyt lausunnot, kirkkohallituksen päätöksen perustelut ja erityisesti esitetyt kiinteistömenot, rakennussuojeluun ja päätöksen vastustamiseen liittyvät näkökohdat sekä niiden vaikutus valituksenalaisen päätöksen lainmukaisuuteen. Näillä perusteilla kirkkohallituksen lausunnossa esitetään valituksen hylkäämistä.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Seurakunta teki poikkeuksellisen päätöksen – Valkeakosken kirkko puretaan maan tasalle

Kirkon purkupäätös synnytti Valkeakoskella kiivaan vastarinnan

Kirkkohallitus vahvisti päätöksen Valkeakosken kirkon purkamisesta ja hylkäsi sitä koskevan valituksen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä

Edellinen artikkeliTavoite nuijittiin pöytään: Kirkosta hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä
Seuraava artikkeliKirkko nimesi monikulttuurisen työn työryhmän jäsenet vuoden 2021 loppuun

Ei näytettäviä viestejä