Kirkkohallitus vahvisti päätöksen Valkeakosken kirkon purkamisesta ja hylkäsi sitä koskevan valituksen

Kirkkohallitus on hylännyt Valkeakosken kirkon purkamista koskevan valituksen ja vahvistanut Sääksmäen kirkkovaltuuston päätöksen kirkon purkamisesta ja sen tontin asettamisesta myyntiin. Asiasta kertoo Kirkon viestintä tiedotteessaan.

Sääksmäen seurakunnan kirkkovaltuusto teki maaliskuussa päätöksen Valkeakosken kirkon purkamisesta ja sen tontin laittamisesta myyntiin. Asiasta valitettiin kirkkohallitukseen. Kirkon purkamista ovat puineet lausunnoissaan Sääksmäen seurakunta, Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli ja Pirkanmaan maakuntamuseo.

Kirkkohallitukselle luovutettiin syyskuun alussa vetoomus Valkeakosken kirkon säilyttämiseksi. Vetoomuksen on tähän allekirjoittanut noin 1 300 ihmistä. Vetoomuksessa esitetään, ettei Kirkkohallitus vahvistaisi purkupäätöstä.

Arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelema Valkeakosken kirkko valmistui vuonna 1969. Kirkon purkamisen jälkeen seurakunnalle jää kolme kirkkoa, joihin kaikkiin liittyy myös hautausmaa.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Kirkon purkupäätös synnytti Valkeakoskella kiivaan vastarinnan

Seurakunta teki poikkeuksellisen päätöksen – Valkeakosken kirkko puretaan maan tasalle

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkkohallitus: Ykkösehdokkana kansliapäälliköksi Pekka Huokuna ja kakkosena Aulikki Mäkinen – kirkolliskokous tekee päätöksen
Seuraava artikkeliTurun Martinseurakunta järjestää musiikkifestivaalin Baltian maiden itsenäisyysjuhlavuoden kunniaksi

Ei näytettäviä viestejä