Kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin lähtevät ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

Mikkelin hiippakunnan piispanvaalin aikataulua ei ole vielä kerrottu eikä virallinen ehdokasasettelu ole alkanut, mutta kiihkeä ehdokkaiden etsintä on pyörähtänyt käyntiin. Kotimaan saamien tietojen mukaan ehdokkaaksi ovat jo lupautuneet kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin.

”Suostuin ehdokkaaksi saatuani tukea ja rohkaisua hiippakunnan eri alueilta. Suhtaudun vaaliin nöyrästi ja sitoudun tekemään parhaani kirkon tehtävän ja yhtenäisyyden hyväksi”, Pekka Särkiö toteaa tiedotteessaan.

Särkiö (s. 1963) on toiminut Puolustusvoimien kenttäpiispana vuodesta 2012. Sitä ennen hän on ollut Lahdessa seurakuntapappina ja kirkkoherrana vuodesta 1989. Särkiö on teologian tohtori (1994) ja Vanhan testamentin tutkimuksen dosentti.

”Minua on kysytty mukaan piispanvaaliin. Lupauduin olemaan mukana”, Hannes Wallin sanoo omassa tiedotteessaan.

Wallin (s. 1965) on toiminut Joutjärven kirkkoherrana vuodesta 2013 lähtien. Sitä ennen hän on ollut Joutjärven seurakunnassa kappalaisena ja seurakuntapastorina 1997–2013, Oulunkylän seurakunnassa kappalaisena 1999–2005 sekä Muuramen seurakunnassa pappina, kappalaisena ja kirkkoherran sijaisena 1995–97 ja Tallinnan inkeriläis-suomalaisessa seurakunnassa pastorina 1993–94. Wallin on teologian maisteri ja suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon vuonna 2020.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.9.2023. Piispanvaali käydään ensi keväänä. Äänioikeutettuja vaalissa ovat hiippakunnan papit ja lehtorit sekä sama määrä maallikoita. Lisäksi äänioikeus on Mikkelin kirkolliskokousedustajilla ja hiippakuntavaltuuston sekä tuomiokapitulin jäsenillä. Kolmekymmentä piispanvaalissa äänioikeutettua voi perustaa valitsijayhdistyksen ja kutsua itselleen ehdokkaan.

Lue myös

Kirkkoherra Mari Parkkinen lähtee ehdolle Mikkelin piispanvaaliin

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliJuha Luodeslampi: Autoharrastuksessakin tulee vastaan pseudotietoa – tekniikka ei ole pelkkää tekniikkaa vaan tulkintoja siitä
Seuraava artikkeli”En ole halunnut vaieta vääryyksistä pelon vuoksi” – Antti Pentikäinen täyttää 50 vuotta

Ei näytettäviä viestejä