Kannatuskirjoitus: Pekka Särkiö Mikkelin piispaksi

Kotimaa julkaisee huhti- ja toukokuussa Mikkelin piispaksi pyrkivien tukijoukkojen kirjoittamat kannatuskirjoitukset.

”Olemme oppineet tuntemaan Pekka Särkiön asioihin tarttuvana ja ahkerana. Hän tuntee seurakuntien todellisuutta ja on valmis jalkautumaan. Pekka on sitoutunut kirkon sanomaan ja haluaa tukea siinä seurakuntia ja työntekijöitä. Hänestä Mikkelin hiippakunta saa hyvän piispan ja yhteyden rakentajan.

Mikkelin hiippakunnan alueella väestökehitys haastaa seurakuntien yhteistyön lisääntymiseen. Samalla on vastattava diakonisen avun tarpeeseen ja perheiden sekä nuorten tukemiseen. Maataloustuottajat ja yrittäjät kamppailevat kannattavuuspaineissa. Murroksen keskellä on säilytettävä henkinen kriisinkestävyys ja positiivinen toivon näköala.

Pekalla on 30 vuoden kokemus työskentelystä seurakunnissa, tuomiokapitulissa, piispainkokouksessa ja kirkolliskokouksessa. Hän hahmottaa asiat nopeasti ja saa edistettyä niitä osaamisellaan. Pekan johtajuus on kuuntelevaa ja osallistavaa. Hän tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Pekka on syvällinen saarnaaja, teologi ja raamatuntutkija. Luonto ja sen varjelu ovat Pekalle tärkeitä. Hän on laajalti verkostoitunut, aktiivinen keskustelija. Hänen mielestään vapaaehtoisten merkitys seurakunnan rakentajina on korvaamaton ja heidän roolinsa tulee yhä kasvamaan.

Pekka Särkiö on yhteistyöhakuinen sillanrakentaja, joka on saanut viedä kunnioittavalla keskustelulla monia asioita eteenpäin niin kirkolliskokouksen yleisvaliokunnan puheenjohtajana kuin muuallakin.

Me Pekan tukijaryhmänä olemme löytäneet erilaisista taustoista tulleina yhteyden toisiimme ja samalla yhteisen ehdokkaan Mikkelin piispaksi, johon me luotamme. Uskomme, että hän toimii rakentavasti kirkkomme kehityksessä kaikkien yhteiseksi kirkoksi.”

Pekan tukiryhmän puolesta:

Kari Eskelinen

kirkkoherra, Nastola

Simo Hiilamo

valt.maisteri, Lahti

Kaija Jyrkkä

kappalainen, Hollola

Ohto Oksanen

majuri, Nastola

Päivi Paloranta

pastori, Lahti

Pasi Pöllänen

työelämäprofessori, ylilääkäri, Kotka

Ilkka Pöyhönen

professori emer., Lappeenranta

Simo Suutari

hiippakuntavaltuuston pj., Kymi-Kotka

Outi Vainio

pastori, Orimattila

Vuokko Vänskä

kirkkohallituksen jäsen, Lahti

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPapin lapsi elää uskon keskellä ja toisaalta on rokotettu sitä vastaan – ristiridasta syntyy taidetta
Seuraava artikkeliPiispa Seppo Häkkinen vieraili Armeniassa: ”Suomalaisia arvostetaan Armenian kirkossa”

Ei näytettäviä viestejä