Kallion seurakunta etsii Teemu Laajasalon seuraajaa, kirkkoherran virkaan 17 hakemusta – katso nimet

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherran virkaan on hakenut 17 henkilöä. Seurakunnan edellinen kirkkoherra Teemu Laajasalo vihittiin Helsingin hiippakunnan piispaksi marraskuussa.

Viran hakuaika päättyi tänään torstaina kello 15.

Hakijat ovat Päivi Aikasalo, Kirsi Hiilamo, Eero Jokela, Jarmo Karjalainen, Kimmo Kieksi, Mari Mattsson, Stiven Naatus, Hilkka Niemistö, Jussi Ollila, Panu Partanen, Kirsi Rantala, Riikka Reina, Juha Ropponen, Ulla Ruusukallio, Petri Tikka ja Leena Väyrynen-Si sekä yksi hakija, joka ei toivo nimeään julkisuuteen. Nimet on julkaistu Kallion seurakunnan verkkosivuilla.

Kirkkoherran valitsee 16 vaaleilla valittua Kallion seurakuntaneuvoston jäsentä. Haastattelut järjestetään tammikuun alussa.

Seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Johanna Hautakorpi perustelee vaalitapaa seurakunnan verkkosivuilla sanomalla, että seurakuntaneuvosto edustaa erilaisia seurakuntalaisia varsin kattavasti ja lisäksi tuntee seurakunnan strategian ja tarpeet.

– Seurakuntaneuvoston tekemä kirkkoherran rekrytointi on luonteeltaan melko normaali työhönottotilanne. Siinä voidaan haastatteluiden ja testien avulla arvioida hakijoiden osaamista ja sopivuutta tehtävään. Neuvoston tekemässä valinnassa voidaan käsitellä tarkemmin esimerkiksi esimiestaitoja ja hallinnollista osaamista, Hautakorpi sanoo.

Seurakunnan mukaan valintaratkaisu perustuu myös vaalitavasta saatuihin kokemuksiin muissa isoissa kaupunkiseurakunnissa. Helsingissä viimeksi Malmin ja Paavalin kirkkoherrat on valinnut seurakuntaneuvosto.

Kuva: Olli Seppälä. Kallion kirkko.

Edellinen artikkeliSeurakuntien ja päiväkotien suhde koetuksella – Haminassa löytyi yhteispalaverissa hyvät ratkaisut
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Uskonnoilla on oikeus omiin pyhiin rakennuksiinsa

Ei näytettäviä viestejä