Kaikki eivät sulata Grahamin tukea Romneylle

Yhdysvaltojen presidentinvaalit ovat käsillä kahden viikon kuluttua, marraskuun 6. päivä. H-hetken lähestyessä myös ehdokkaita tukevien tai vastustavien uskonnollisten piirien keskuudessa tunnelma tiivistyy. Ihmetystä on herättänyt muun muassa se, että evankelista Billy Grahamin yhdistyksen nettisivuilla ei enää kutsuta mormoniuskontoa kultiksi.

Internet-evankelista Bill Keller on viimeisimpiä julkisuuskynnyksen ylittäneitä presidenttikampanjaa kommentoivia hengellisiä hahmoja. Hänen mukaansa kristityt eivät voi tukea Mitt Romneya, koska hänen mormoniuskontonsa ei ole linjassa Kristuksen opetusten kanssa. Toisaalta Keller vastustaa jyrkästi myös presidentti Barack Obaman linjauksia esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoa ja aborttia koskevissa kysymyksissä.

Keller paheksuu julkisuudessa Romneylle tukensa antaneiden kantaa ja ihmettelee muun muassa Billy Grahamin myönteistä suhtautumista Romneyhyn. Asiasta kertoo
Christian Post
.

Graham tapasi Mitt Romneyn aiemmin lokakuussa ja kiitteli ehdokasta tämän ”arvoista ja vahvasta moraalisesta vakaumuksesta”. Grahamin yhdistyksen (Billy Graham Evangelistic Association’s – BGEA) verkkosivuilla ollut artikkeli, jossa mormoniuskontoa nimitetään kultiksi, poistettiin tapaamisen jälkeen. Tekoa perusteltiin sillä, ettei BGEA halua olla mukana Romneyn uskoa koskevassa väittelyssä.

Aiemmin puolueettomuudestaan tarkan pian 94 vuotta täyttävän Billy Grahamin Romneylle antamat avoimet kehut ovat herättäneet kritiikkiä yleisemminkin. Grahamin puolestapuhujat ovat kuitenkin muistuttaneet, että kuudenkymmenen evankelistavuotensa aikana hän on avannut kotinsa ovet monille poliittisille johtajille ja ehdokkaille heidän matkustaessaan lähiseudulla – myös presidentti Obamalle, joka vieraili Grahamin luona huhtikuussa 2010.

Bill Keller puolestaan kertoi Christian Postille olevansa surullinen Grahamin päätöksestä kehua Romneya ja poistaa mormoniuskontoa koskevat varoitukset sivustoltaan.

Keller haluaa kuitenkin painottaa, ettei Romney-vastustuksestaan huolimatta tue myöskään presidentti Obamaa. Päinvastoin – vastikään julkaistussa lehdistötiedotteessa hän Raamattua siteeraten toteaa Obaman olevan Jumalan vihollinen.

– Se, mistä varoitin on käynyt toteen. Hän on ollut historian homomyönteisin, abortin puolesta eniten puhunut ja Israelin vihollisia tukenein presidentti. Presidentti Obama on Jumalaa vastaan kaikissa tämän päivän tärkeissä hengellisissä kysymyksissä, Keller sanoo.

Edellinen artikkeliTv-yhtiöiden kamerat valmiina Jeesuksen paluuta varten
Seuraava artikkeliPiispa siunasi lehden uudet toimitilat

Ei näytettäviä viestejä