Piispa siunasi lehden uudet toimitilat

It-HmeSeppo Häkkinen kävi torstaina Itä-Hämeen toimituksessa Heinolassa siunaamassa lehden uudet toimitilat. Puheessaan Häkkinen lähti liikkeelle Journalistin ohjeiden kahdeksannesta kohdasta. ”Totuutta on kutsuttu journalismin tärkeimmäksi arvoksi. Näin lehden toimitusta voi kutsua totuuden taloksi tai totuuden huoneeksi”, hän sanoi.

Kotimaa24:lle Häkkinen kertoo, ettei hän ole aiemmin ollut siunaamassa lehtien toimitiloja. Esimerkiksi koulutiloja ja yhden paloaseman hän on siunannut. Häkkinen muistuttaa, ettei kirkollisten toimitusten kirjan mukaisessa työpaikan siunaamisessa ole kyse mistään seinien siunaamisesta. Kyse on toimitiloissa työskentelevien ihmisten siunaamisesta.

Häkkinen itse on kirjoittanut Itä-Hämeeseen jo 25 vuotta. Näin ollen tilaisuus oli merkityksellinen myös hänelle. Kirjoittaminen alkoi, kun hän aikanaan meni Heinolaan töihin kappalaiseksi. Siunaamistilaisuudessa Häkkistä muistettiin lahjalla.

– 25 vuotta hän on kirjoittanut Itä-Hämeeseen kolumnia. Hän on erittäin hyvä kirjoittaja, odotettu ja pidetty kolumnisti. Hän kirjoittaa ihmisläheisesti, herättää tunteita, kuten kunnon kolumnistin kuuluukin. Hän onnistuu joka kolumnissa, Itä-Hämeen vastaava päätoimittaja Jari Niemi kehuu.

Niemi perustelee pyyntöä pyytää Häkkinen siunaamaan sillä, että Mikkelin hiippakunnan alueella on tunnettu tapa, että piispa siunaa erilaisia toimitiloja.

– Tilaisuus oli todella kiva kokemus ja siisti, hieno tapahtuma, Niemi luonnehtii.

Koska Itä-Hämeessä työskentelee myös kirkkoon kuulumattomia, Niemi kertoo ilmoittaneensa, että tilaisuus on vapaaehtoinen.

Edellinen artikkeliKaikki eivät sulata Grahamin tukea Romneylle
Seuraava artikkeliBBC: Kadonnut Beethovenin psalmisävellys löytyi

Ei näytettäviä viestejä