Isä Mitro sairauslomalta medialle: Lakimies selvittämään irtisanomisen oikeudelliset perusteet

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappi Mitro Repo aikoo selvittää, onko hänen irtisanomisensa tapahtunut lainmukaisesti. Hän kertoo asiasta STT:lle ja Helsingin Sanomille lähettämissään viesteissä.

Repo sanoo HS:lle, että seurakunnalla ei hänen mukaansa ole ollut työsopimuslain mukaista perustetta työsopimuksen päättämiselle.

Hän kertoo viesteissään olleensa sairauslomalla ja selvittävänsä lakimiehensä kanssa, onko irtisanomiseen ollut oikeudellista perustetta.

Mitro Repo irtisanottiin työstään heinäkuun lopulla. Syynä olivat hänen sopimaton käytöksensä ja työntekoon liittyvät ongelmat.

Revon erottamista esittänyt kirkkoherra Markku Salminen kertoi maanantaina, että Revon toimista ovat valittaneet seurakuntalaiset ja työyhteisön jäsenet. Hän sanoi, että Revon kanssa on keskusteltu potkuihin johtaneista asioista ennen irtisanomista.

Seurakuntaneuvosto on Salmisen mukaan päättänyt, ettei yksittäiseen työntekijään liittyviä asioita ruodita sen yksityiskohtaisemmin julkisuudessa.

Repo on työskennellyt ortodoksipappina parikymmentä vuotta. Vuonna 2009 hänet valittiin europarlamentaarikoksi yli 70 000 äänellä sitoutumattomana ehdokkaana Sdp:n listoilta. Hän pyrki uudelle kaudelle vuonna 2014 muttei tullut valituksi.

Kuva: Mitro Revon kotisivut

Lue myös:

Ortodoksipappi Mitro Repo sai potkut

Kolumni: Pitääkö papin olla esimerkkikristitty?

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDiak aloittaa positiiviset yt-neuvottelut
Seuraava artikkeliLapuan hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä