Ortodoksipappi Mitro Repo sai potkut

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappi Mitro Repo on erotettu työstään. Erotuksesta päätti seurakuntaneuvosto ylimääräisessä kokouksessaan heinäkuun lopulla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Revon erottamista esitti seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen. Hän kertoo IS:lle, että irtisanomiselle on kaksi perustetta.

– Sopimaton käytös ja toistuvat työntekoon liittyvät ongelmat.

Salminen ei kommentoi IS:lle tarkemmin, millaista sopimaton käytös tai millaisia työntekoon liittyvät ongelmat ovat olleet.

– Varsinaisesti asiat, joista vakavammin katsoimme, että nyt työnantajan täytyy jo reagoida, ovat viime kesältä, Salminen kertoo Helsingin Sanomille.

Revon toimista ovat valittaneet seurakuntalaiset ja työyhteisön jäsenet. Salminen kertoo Ylelle, että Revon kanssa on keskusteltu potkuihin johtaneista asioista ennen irtisanomista.

Seurakuntaneuvosto on Salmisen mukaan päättänyt, ettei yksittäiseen työntekijään liittyviä asioita ruodita sen yksityiskohtaisemmin julkisuudessa.

– Tiedotuslinjan niukkuus ei halua olla mitään salailua. Kirkko haluaa toimia tässä eettisesti, ettei lähdetä riekkumaan joillakin yksityiskohdilla, hän sanoo HS:lle.

Repo on työskennellyt ortodoksipappina parikymmentä vuotta. Hänen työvelvoitteensa päättyy välittömästi, ja hän saa palkkaa tammikuun 2017 loppuun asti.

Vuoden 2009 eurovaalien ääniharava

Revon käytös on puhuttanut aikaisemminkin. Marraskuussa 2011 Ylen A-studion meppikyselyssä paristakymmenestä haastateltavasta kolmetoista hämmästeli sitä, miten Repo käyttäytyi naisia kohtaan.

Vuonna 2009 hänet valittiin europarlamentaarikoksi yli 70 000 äänellä sitoutumattomana ehdokkaana Sdp:n listoilta. Hän pyrki uudelle kaudelle vuonna 2014 muttei tullut valituksi.

Kuva: Mitro Revon kotisivut

Lue myös:

Mitro Repo: Palaan unelma-ammattiini

Edellinen artikkeliHautakuvapalvelulla tuhansia otoksia suomalaisista hautakivistä
Seuraava artikkeliKolumni: Pitääkö papin olla esimerkkikristitty?

Ei näytettäviä viestejä