Irja Askola ehdolla vuoden heteroksi QX Gay Gaalassa

Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola on ehdolla vuoden heteroksi 2. helmikuuta järjestettävässä QX Gay Gaalassa. Asia selviää gaalan nettisivuilta. Muut ehdokkaat ovat Merivoimien ylikersantti Juho Pylvänäinen ja toimittaja Tuomas Enbuske. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Ehdokaskuvauksessa Askolan luonnehditaan ottaneen ”rohkeasti kantaa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta”.

”Irja on Suomen ensimmäinen naispiispa, ja hänet tunnetaan armon airueena. Hän on Suomen piispoista liberaailein. Irja olisi halunnut, että kirkko alkaisi vihkiä homopareja”, esittelyssä sanotaan.

Muut kategoriat ja ehdokaskuvaukset löytyvät gaalan sivuilta.

Neljättä kertaa järjestettävä QX Gay Gaala juhlistaa uutta avioliittolakia ja 100-vuotiasta Suomea Savoy-teatterissa. Siellä jaetaan palkintoja 15 kategoriassa sekä lisäksi QX-kunniapalkinto ”henkilölle erityisistä ansioista yhteisömme hyväksi”. Gaalan juontavat kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) ja juontaja-näyttelijä Mikko Leppilampi.

QX on ”Skandinavian suurin homosivusto”, joka julkaisee ”päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta”. Se järjestää vuosittain QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Kuva: Olli Seppälä. Piispa Irja Askola Meillä on unelma -mielenosoituksessa kesällä 2015.

Lue myös:

Irja Askola: ”Nyt tuntuu, että se on tässä tämä päätös”

Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola jää eläkkeelle marraskuussa 2017

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMarjo Mäenpää korjaa tuhottuja kouluja Keski-Afrikan tasavallassa
Seuraava artikkeliMitä ihmettä? – Herättäjä-Yhdistys mainostaa jäsenyyttään lupaamalla ei-mitään

Ei näytettäviä viestejä