Helsingin Diakonissalaitos aloittaa yt-neuvottelut

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat lähes koko säätiön henkilökuntaa. Yhteensä 665 työntekijää koskevien neuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

Yleinen taloudellinen tilanne ja erityisesti kuntien ostokäyttäytymisen nopea muutos ovat vieneet säätiön toiminnan tappiolliseksi. Säätiön toimintaa tullaan tehostamaan ja organisoimaan uudelleen.

Neuvottelut käynnistyvät 4.11.2014 ja kestävät kuusi viikkoa. Neuvottelut koskevat Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) säätiön kaikkia työntekijöitä lukuun ottamatta lapsi- ja perhetyön palvelualuetta. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on noin 60 henkilöä. Neuvottelut eivät koske säätiön kokonaan tai osittain omistamia tytäryhtiötä.

– Tarve työllemme suomalaisessa yhteiskunnassa kasvaa, mutta samaan aikaan tehtävämme toteuttaminen muuttuu vaikeammaksi. Jotta voimme toteuttaa säätiön perustehtävää, on taloudellisen kannattavuuden palauttaminen ja varmistaminen välttämätöntä. Vain siten voimme tehdä rohkeaa diakoniaa ja huolehtia kaikkein heikoimmista, säätiön johtaja Olli Holmström sanoo.

Suunnitelluilla muutoksilla halutaan yksinkertaistaa ja tiivistää organisaatiota. Muuttuvassa sosiaali-, terveys- ja koulutusalojen toimintaympäristössä on kyettävä toimimaan vaikuttavasti ja tehokkaasti.

Viime viikolla kerrottiin HDL:n lastensuojelupalveluiden kysynnän heikon ennustettavuuden ja kuntien hankintakäytäntöjen vieneen HDL:n lapsi- ja perhetyön toiminnan tappiolliseksi: 24 työntekijää jouduttiin irtisanomaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJanakkalan vaalikohun takana erimielisyyttä ja sekaannusta
Seuraava artikkeliTaiteilija kertoo hyväksikäyttökokemuksensa käsittelystä oikeuskomiteassa

Ei näytettäviä viestejä