Guardian: Paavi Franciscus vapautti Vatileaks-paljastuksista tuomitun papin

Vatikaanin vangitsema, salaisia asiakirjoja toimittajille vuotanut espanjalaispappi pääsi ehdonalaiseen vapauteen tiistaina paavi Franciscuksen määräyksestä, kertoo brittilehti The Guardian
.

Lucio Vallejo Balda tuomittiin 18 kuukauden vankeuteen heinäkuussa ”Vatileaks-oikeudenkäynnin” jälkeen. Tuolloin syytteessä olivat hänen lisäkseen hänen avustajansa, kaksi tutkivaa toimittajaa Italiasta sekä pr-konsultti.

Oikeudenkäynnissä puitiin asiakirjoja, joista toimittajat tekivät kaksi kirjaa. Niissä paljastettiin, kuinka kirkon johdolla on ongelmia taloudenpidossa ja kuinka se tuhlaa rahaa.

Toimittajat ja avustaja vapautettiin syytteistä, mutta pr-konsultti Francesca Chaouqui sai ehdonalaisen rangaistuksen. Häntä syytettiin koko vuodon organisoinnista.

– Kun otetaan huomioon se, että pastori Vallejo Balda on kärsinyt tuomiostaan enemmän kuin puolet, paavi Franciscus on myöntänyt hänelle mahdollisuuden ehdonalaiseen vapauteen, Vatikaanin tiedotteessa todetaan.

– Tämä armollinen toimi antaa hänelle jälleen hänen vapautensa. Tuomiota ei ole kumottu.

Vatikaanin mukaan Vallejo Baldan kaikki ammatilliset siteet Pyhään istuimeen ovat lakanneet ja hän palaa Astorgan piispan alaisuuteen Espanjaan, missä hän alun perin työskenteli.

Lue myös:

Guardian: Vatileaksista syytetylle papille vankilatuomio, pr-konsultille ehdollista

Guardian: Vatileaksista syytettyjä uhkaa vankila

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHelsingin hiippakunnan piispa Irja Askola jää eläkkeelle marraskuussa 2017
Seuraava artikkeliHelsingin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä