Elina Grundström Viesti-lehden päätoimittajaksi

Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) julkaisema ja tänä vuonna 120 vuotta täyttävä Viesti-lehti uudistuu. Sen päätoimittajana aloittaa palkittu toimittaja ja tietokirjailija Elina
Grundström. Lisäksi lehti muuttuu monikanavaiseksi ja alkaa julkaista kunnianhimoista yhteiskunnallista journalismia. Myös lehden ulkoasu uudistuu.

HDL pitää perusteltuna lehden muuttumista aiempaa journalistisemmaksi ja yhteiskunnallisemmaksi juuri nyt, kun eriarvoisuus ja sosiaaliset ongelmat kasvavat Suomessa. HDL haluaa antaa tilaa yhteiskunnalliselle journalismille ja näin luoda vastavoimaa talouspuheelle.

Viesti-lehden ja sen verkkojulkaisun uusi ulkoasu on toisen palkitun lehdentekijän, graafisen suunnittelijan Markus
Freyn käsialaa. Hän on aiemmin uudistanut muiden muassa Kauppalehden sekä Kirkko ja Kaupunki -lehden ulkoasun.

Päätoimittajan palkkaaminen on ratkaisuna vastakkainen järjestölehtien pitkään jatkuneelle ulkoistamistrendille. Grundströmin luotsaama lehti pyrkii tarjoamaan sosiaali-, terveys- ja koulutuspolitiikasta sellaista tietoa ja näkökulmia, joita ei muualta saa ja näin tukemaan sosiaalipoliittista keskustelua ja päätöksentekoa.

– Uskomme, että Viesti-lehti voi toimia yhteiskunnallisena keskustelunherättäjänä, jota tullaan tiiviisti seuraamaan päättäjäpiireissä ja muussa mediassa, HDL:n viestintäjohtaja Mika
Mäkinen sanoo.

Uudistettu Viesti-lehti ilmestyy painettuna neljä kertaa vuodessa. Ensimmäinen uusi numero julkaistaan marras-joulukuun vaihteessa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVaalikonevastausten tiedotus hämmentää osaa ehdokkaista
Seuraava artikkeliKirkkoherra: Työntekijöistä ei tule tehdä äänestysmannekiineja

Ei näytettäviä viestejä