Ylösnousemus etänä

Ylösnousemus etänä

Tuskinpa ylösnousemuksen ensikäden todistajat olisivat uskoneet, että parintuhannenvuoden päästä ylösnousseen seuraajat kokoontuisivat virtuaalisesti juhlimaan ylösnousemista. Lienee miljoonissa se seurakunta, joka on tänä pääsiäisenä on kokoontunut erilaisten digitaalisten laitteiden kautta jumalanpalveluksiin eri puolilla maailmaa.

Meillä Bangkokissa pappimme Jyrkikin piti pääsiäismessun netissä. Sana oli yhtä elävää vaikkemme pystyneetkään kokoontumaan yhteen. Harvoin olen kaivannut niin paljon päästä seurakunnan yhteyteen kuin tänä vuonna, mutta se ei vain onnistunut.

Paavi Franciscus piti myös pääsiäismessun Vatikaanissa suoratoistona. Paavin urbi et orbi puhekin tuli tänä vuonna koronaviruksen takia kokonaan Pietarinkirkon sisältä. Viime vuonna Pietarinkirkon aukiolla paavin tervehdystä saapui kuuntelemaan noin 70 000 ihmistä. Tuli elävästi mieleen Paavin messu Bangkokissa syksyllä, johon osallistuin 60 ooo muun kanssa. Siinä oli taivas lähellä maata.

Ei silti, harva meistäkin olisi uskonut pari kuukautta sitten ettei kirkkoon ole pääsiäisenä menemistä. Voisi kuvitella, että koronakriisi tulee jatkossakin muuttamaan kirkkojen toiminta merkittävästi.

Mutta...

ylösnousemus on totta ja toivo elää - koronasta huolimatta ja senkin takia. Jesaja 53

Kirjoittaja

Olli Pitkänen

Olen maailmankansalainen alunperin Joensuusta. Olen asunut pitempiä aikoja Tansaniassa, Jordaniassa ja Salomonin saarilla, ja työni takia matkustanut eri puolilla maailmaa. Nykyisin toimin Suomen Lähetysseuran Etelä- ja Kaakkois-Aasian Aluejohtajana. Kohdemaitani ovat Thaimaa, Myanmar, Kambodza, Laos ja Nepal. Seurailen mielenkiinnolla elämää Aasiassa ja muualla maailmassa, joista sitten kirjoittelen havaintojani blogiini herättelemään ajatuksia kulttuurien erilaisuuksista, rikkauksista ja välillä niiden kummallisuuksista. Kaikki ajatukseni ovat tiukasti omiani ja omalla vastuullani, eivätkä välttämättä edusta työnantajani käsityksiä.