Ylläpidon ryhtiliike paremman bloggaamisen puolesta

Kotimaan lukijablogit ovat luettuja. Tätä kirjoitettaessa viikon luetuin blogi (Miksi voi olla vaikea uskoa? Koska tiede.) on kerännyt 1 351 lukukertaa (ja runsaasti kommentteja) – mainittakoon, että saman kirjoittajan suosituimmalla kirjoituksella on ollut yli 15 000 lukijaa.

Kiinnostus lukijablogeihin johtuu tietysti kirjoittajista itsestään ja heidän teksteistään. Mutta myös siitä, että Kotimaa tarjoaa valmiin yleisön ja yhteisön. Lukijat ovat jo paikalla, kun uusi bloggaaja astuu näyttämölle. Viimeksi mainitusta syystä Kotimaalla on myös tietty vastuu siitä, miten lukijablogeja kirjoitetaan ja mitä niihin kirjoitetaan.

Tästä eteenpäin julistetaan ryhtiliike, paremman bloggaamisen teemaviikot. Käytännössä se tarkoittaa ylläpidon terhentäytymistä uskolliseksi puutarhuriksi. Harvennussakset on teroitettu ja lapio on olalla. Asiatonta tai muutoin löysää jutusteluja, hengellistä hammastenkiristelyä, orastavaa vihapuhetta, henkilöön käyvää tajunnanvirtaa tai muuta ylläpidon ei-toivottavaksi tulkitsemaa esitystapaa kohtaa klikkaus "siirrä roskakoriin" -napin kohdalla.

Olisi toivottavaa, että blogikirjoituksiin voisi liittää yhden tai mieluiten useampia seuraavista määreistä: Rakentava. Näkemyksellinen. Oivaltava. Analysoiva. Eteenpäin katsova. Pohdiskeleva. Elämänmakuinen. Taustoittava. Hengellisesti avoin. Teologisesti sivistävä. Humoristinen. Vakuuttava. Kunnioittava. Kielellisesti virkistävä. Henkilökohtainen. Persoonallinen. Yhteisöllinen. Asiallinen.

Hyvää ja rohkeaa bloggausta kaikille!

P.S. Jutussa yllä oleva kuva mustekynän terästä on sama, joka näkyy, jos jaat postauksesi somessa.

20 kommenttia

 • Riitta Sistonen sanoo:

  Mikko Nieminen, sinun ei tarvitse lukea Raamatun siteeraauksia. Siinä ratkaisu sinulle puutumisongelmaan.

  Monet kuitenkin pitävät niistä. Ainakin minun blogejani on luettu runsaasti ja minä kyllä siteeraan Raamattua ahkerasti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Mikko Nieminen, siis edelleen. Sinä et ymmärrä hengellistä maailmaa. Monille ihmisille Raamattusitaatit voivat olla puhuttelevia. Jos joku siteeraa Raamattua blogissaan osuvasti ja hengellisesti rakentavasti, miellyttäneekö se sinua?

   Sanotkin ”uusi” ja ”oivaltava” ajatus. Raamattua on tulkittu vuosisatoja. Uskontunnustukset ovat syntyneet kirkkoisien toimesta jo kirkon alkuaikoina. Kyllä kristinuskon ydinsanoma on selvä. Jos ydinsanoma ei miellytä, niin tuskin sitaatit aukenevat ymmärryksellekään.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Kotimaa-lehti rummuttaa sananvapautta. Poisti kuitenkin blogini, jossa esitin Ilmatieteenlaitoksen tilastoja, jotka eivät sopineet Korimaan ideologiaan ja väittivät faktoja vääriksi tiedoiksi! Lähetin Ilmatieteenlaitokselta saamani vahvistuksen luvuille, mutta ei se auttanut. Kun ilmasto on Suomessa jäähtynyt 31 vuoden aikana 0.1 astetta, se on tosiasia. Ilmatieteen laitoksen tilaston mukaan 1991-2020 keskilämpötilamme oli +2,9 astetta ja vuonna 2021 se oli +2,8 astetta. Aristoteleen logiikan mukaan ilma on silloin jäähtynyt 0,1 astetta. Vai kuinka?? Vuonna 2020 keskilämpötilamme oli +4,8 astetta ja 2021 se oli +2,8 astetta, eli vuodessa ilmastomme oli jäähtynyt peräti 2 astetta!! Vai mitä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Mikko puhuu mielipiteistä, minä kerroin vain tosiasiat eli Ilmatieteenlaitoksen faktat, jotka pitivät paikkansa!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Tällaista on keskustelu. ”En ole lukenut, mutta luulen”, ja sitten perättömiä väitteitä. Mikko voisit jo aikuistua ja keskustella asiapohjalla, ei tunnepohjalla. Luvut ovat eksakteja lukuja, ei mielipiteitä!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri Frosti sanoo:

  … ihme kuvio tämä jatkuva nillitys, ylläpidon haukkuminen ja pahan mielen viljely. Minusta ylläpito on toiminut pitkin matkaa ihan ok. Itsekin olen saanut ylläpidolta kriittistä palautetta ja olen tehnyt korjausliikkeitä sen pohjalta. Jos alusta ja sen ylläpitäjien tapa pitää systeemiä yllä ei kiinnosta, niin sopii lähteä vihreimmille laitumille. Tai mikä vielä parempi: kokeilla itse tällaisen ylläpitämistä.

  Ilmoita asiaton kommentti