Ylivieskassa kirkkovieraana

Olin varautunut jotenkin haikeaan tunnelmaan, mutta Ylivieskan kirkon vihkimismessu olikin suuri ilo, ainakin täältä kauempaa katsoen. Ylivieskalaiset itse ehkä kokivat tilanteen eri tavalla, koska heillä normaalioloissa olisi ollut mahdollisuus osallistua paikan päällä.

Kirkon penkit olivat melkein tyhjät, mutta juhlalta se silti tuntui. Tilaisuutta vei eteenpäin monipuolinen, valoisa musiikki, johon itse vihkiminen, Raamatun tekstit, rukoukset ja hyvä saarna luontevasti liittyivät.

Kotona keinutuolissa istuessani ajattelin sitäkin, että vaikka usein murehditaan elämänmenon maallistumista ja kristinuskon aseman heikkenemistä, meillä kuitenkin edelleen on julkisin varoin toimiva Yleisradio, joka välittää muun muassa tällaisia juhlahetkiä joka kotiin.

Lämmin kiitos kaikille vihkimismessun toteuttajille, joita ohjelman lopputekstien mukaan oli melkoinen määrä myös kuvaruudun ulkopuolella. Kiitos!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Pirjo Pyhäjärvi
Pirjo Pyhäjärvi
Kotipaikka Rovaniemi. Eläkkeellä oleva riviseurakuntalainen. Entinen kirkkovaltuutettu ja kirkolliskokousedustaja. Työura hallinto-oikeudessa esittelijänä, tuomarina ja ylituomarina. Harrastuksena monivuotiset kukat, kompostointi ja kirjat, muun muassa.