Yhteinen Taivas

Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." (Ilm. 21:3-4 / FB38)

Jokainen kristitty pääsee kerran Isän kotiin Taivaisiin. Kukaan kristitty ei joudu hukkaan. Täällä maanpäällä meidän on hyvä oppia tulemaan toimeen kaikkien kristittyjen kanssa, koska tulevaisuutemme on yhteinen. Nautin tavata eri kristillisiin kirkkokuntiin kuuluvia ja tutustua heihin.

 

Miksi sinun on vaikea tai helppo kohdata erilailla ajattelevia uskovia kristittyjä?

Käytkö seurakuntasi messussa tai erilaisissa kokouksissa?

Mitä hyvää näet toisissa kristityissä?

Oletkos autuas?

 

62 kommenttia

 • Seija Rantanen sanoo:

  Mietin tuota ’luopio’ -termin käyttöä, jota runsaasti viljelet.

  Kielitoimiston sanakirja, johon varmaan joidenkin mielestä turhankin usein vetoan (mutta koska se on rakastamani kielen ’raamattu’), kertoo sanasta ’luopio’ seuraavaa: ” aatteestaan, puolueestaan tms. (eettisesti tuomittavalla tavalla) luopunut ihminen”.

  Kerrot: ” Minulla oli 80 luvun puolivälin jälkeen muutaman vuoden aika, jolloin olin luopio. Palasin Kristuksen yhteyteen kesällä 89.”

  En oikein ymmärrä. Mutta kerro, miksi ja miten muutuit ’luopiosta’ ’Kristuksen yhteyteen’? Tämä kiinnostaa minua siksi, etten kasteeni jälkeen ole koskaan kokenut itseäni ’luopioksi’.

  Ymmärrän toki, että esim. helluntaiseurakuntaan kuuluvat eivät hyväksy lapsikastetta. Onko sinustakin niin, että ensin pitää tulla oikeaan uskoon, ja sitten vasta mennä kasteelle?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos Seija hyvästä kommentista ja pohdinnasta.

   Luopio on normaali termi ja kuvaa hyvin henkilön tilaa. Otit sen esille ensimäisessä kommentista ja siksi kirjoitin siitä omakohtaisesti. Muuten luopio -termiä en olisi käyttänyt tässä blogissa.

   Kielitoimiston sanakirjaa luen vuoden aikana monta kertaa, joten mielestäni se on ihan hyvä. Toki tarvitsen sitä pääasiassa muissa merkeissä kuin blogeissa.

   Luopio on luopunut Jumalan sanasta ja tahdosta. Elämän on täyttänyt muut asiat. Turvan löytää muualta kuin Jumalasta.

   Jumala puhutteli minua monet kerrat muutaman vuoden aikana ja käännytti. Olin aivan pihalla. Lopuksi kun olin menossa juttelemaan papin kanssa ”viimeistä kertaa” , niin tein täyskäännöksen ja tulin takaisin.

   Olen lapsena kastettu ja tullut uskoon. Myöhemmin ei ole mitään tarvetta uusia Jumalan suorittamaa kastetta, vaikka välillä olisimme olleet tuuliajolla. Yksi kaste riittää läpi elämän.

   Lisäksi minulla on ollut terveydellisistä syistä ajanjakso yli 10 vuotta sitten, jolloin Kristus oli minulta pimennossa ja piti löytää Hänet uudelleen. Tällöin en ollut luopio. Itse en halunnut olla ulkopuolella. Kaikki piti löytää uudelleen masennuksen kuopassa ollessa, jotta pääsin takaisin elämään. Tästä olen joskus aiemmin kirjoittanut laajemmin, mutta halusin tässä yhteydessä siitä lyhyesti mainita.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Kiitos ajatuksia herättävästä kommentistasi. Ymmärrän nyt sinua paremmin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Hienoa, kommunikointi onnistui. Kiitos Seija

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit