Hyvien blogien jatkoksi kuin huomiosta naispappien lukevan vähemmän Raamattua kuin miesten

Varhaisin Jeesuksen elämän todistus seuraajissa on keskinen luottamus ja huolenpito mahdollisuuksien mukaan vähempiosaisista.

Ignatiuksesta ja Ireneauksesta alkanut kirkkolaitoksen muotoutuminen halusi pysyvämpää Tunnustuksissa ja järjestyksessä.

Näin miehet tekivät, muotoilivat, uskoivat, ja ennenkaikkea halusivat välittää toisille miehille oikeaa sanan mallia niin uskonnon harjoittamisessa kuin muuhunkin siihen liittyvässä Oikean Uskomisen asiassa.

Varhaiskirkon aikana toiselle vuosisadalle naiset olivat yhdenvertaisia uskonnollisissa asioissa. Käytäntö yksinkertaistamisessa johti naisten äänen häviämiseen vaikka kotona puhuttiin vapaasti.

Lukevatko naisteologit vähemmän Raamattua mihin yhdessä kommentissa viitattiin. Onko miesteologeilla paremmat tiedot Jeesuksen neitseellisestä syntymästä naisten 50.tä prosenttia katsoen miesten arvioimaa 67.ä prosenttiä vastaan.

Miehen mallista edellisissä blogeissa on kirjoitettu hyvin.

Lapsi tarvitsee luotettavia Ihmissuhteita varhaislapsuudesta asti joista tärkeimmät ovat kavereiksi tulleet niin kotona, kylässä kuin erilaisessa hoidossa.

Omat vanhemmat syventävät varhaisina vuosina edellistä jatkumona.

Esikoulu ja koulunaloitus tarvitsevat ryhmän ymmärtävää kaitsijaa jottei ryhmäytyminen erilaisissa lapsissa kokemuksiensa perusteella ketään syrjäytä jo alusta lähtien.

Näin ryhmän ohjaaja voi olla niin mies kuin nainen.

2 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Hyvin voi syntyä väärinymmärrystä, joten pienen lapsen tai lasten kanssakäyminen uusien pienten kanssa on hyvää asiaa.

  Näillä pienillä on uskomattomat kyvyt viestiä uusien pienten kanssa ja asian jatkuessa siittä kertyy hyvää plakkariin.

  Kun lapsi huomaa asian olevan jatkuva menee useasti kotonakin helpommin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Meillä hyväksytään täysin suvereenisti, että lapsille saa aikuiset valehdella, mutta toisaalta taas, että lapsi ei saa valehdella aikuisille. Kun tuo aikoinaan paljastuu niin, tuleeko lapsesta rehellinen vai valehtelija ? Jos hän käyttää valehtelua elinkeinon hankkimiseen, hän joutuu tekemisiin lain kanssa.

  Kirkko voi tehdä sellaista mitä yksilö ei voi tehdä, eli harrastaa elinkeinona valehtelua, jolle se on saanut jopa verotusoikeuden. Jos yksilö harrastaa valehtelua ja tekee sillä rahaa, hän joutuu vankilaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.