Voisiko joku auttaa?

Tämä ei ole kristillinen kirjoitus eikä yhteiskunnallinenkaan, joten sellaista odottavat voivat skipata. Toivon saavani käytännön apua tämän blogialustan kommervenkkeihin.

Olen useasti yrittänyt lisätä valokuvan kirjoitukseeni. Ensin kone ilmoittaa, että kuva on liian suuri. Kun sitten pienennän sen sallittuun kokoon (alle 1 Mt), ilmoitetaan, että minulla ei ole oikeutta lisätä kuvaa.

Osaisiko joku kertoa, missä vika? Minun tietotekniikkataitoni eivät riitä.

 1. Pirjo.

  Minun laitteellani (iPad) valokuvan lisäys toimii, ainakin kun äsken kokeilin.

  Blogia kirjoittaessa vasemmassa yläkulmassa näkyy painike ”Lisää media”. Se ohjaa sivulle, josta löytyy mm. valinta ”Siirrä tiedosto”. Sitten ”Valitse tiedosto”. Käytän oman laitteen kuvakirjastoa, joten valitsen sen vaihtoehdon. Silloin tulee alas oikealle näkyviin painike ”Lisää tekstiin”. Painamalla sitä kuva siirtyy blogikenttään.

  Laitteeni osaa luultavasti itse muuntaa tiedostokoon riittävän pieneksi, koska alkuperäinen kuvakoko näyttää sulavan siirtovaiheessa alle 1 megan kokoon.

  • Kari-Matti, kiitos vinkistä. Ei kuitenkaan löydy. Taidan luovuttaa, mitäpä noista kuvista 🙃.

  • Hei Pirjo, hyvää kesää.
   Myös androidilla pätee tuo, että otsikon jälkeen tulee lisää mediaa -painike. Kokeilemalla se alkaa luonnistua. Kirjoituksesi ovat niin hyviä, että ne eivät kuvia vaadi, mutta olisi sääli jättää käyttämättä visuaalisia mahdollisuuksia. Voimme joskus kahvikupin ääressä myös tavata.

Kirjoittaja

Pirjo Pyhäjärvi
Pirjo Pyhäjärvi
Kotipaikka Rovaniemi. Eläkkeellä oleva riviseurakuntalainen. Entinen kirkkovaltuutettu ja kirkolliskokousedustaja. Työura hallinto-oikeudessa esittelijänä, tuomarina ja ylituomarina. Harrastuksena monivuotiset kukat, kompostointi ja kirjat, muun muassa.