Voiko protestantti olla jonkun puolesta?

KotimaaPro_logo_Ohje

Vuosi vaihtuu ja elämä menee eteenpäin, niin myös media. Kotimaa avaa uuden sivuston, joka tottelee nimeä Kotimaa Pro. Sana Pro viittaa paitsi ammattilaisuuteen, myös jonkun puolesta olemiseen ja protestanttiin. Kotimaa Pro on protestanttisen kirkon väen työkalu (foorumi) kirkon puolesta.

Kuinka paljon suomalainen perusluterilainen mieltää itsenä protestantiksi - uskonpuhdistuksen eli reformaation perilliseksii? Luulen, että joillekin on jopa yllätys tulla leimatuksi protestantiksi.

Luterilaisina kuulumme suureen protestanttiseen perheeseen, samaan jengiin mm. anglikaanien, adventistien ja baptistien sekä presbyteerien kanssa. Halusimme tai emme.

Alkakoon uusi  vuosi ajatuksella, että olen jonkun puolesta – enkä välttämättä erityisesti ketään vastaan, en ainakaan kiukunkiilto silmissä.

2014 on kirkon puolesta olemisen vuosi.

- - -

Miten Kotimaa24 ja Kotimaa Pro eroavat toistaan?

Kotimaa24 on ilmainen uutispalvelu, jota tekevät yhdessä isot seurakunnat, kirkon tiedotuskeskus ja Kotimaa. K24 jatkaa kuten tähänkin asti.

Kotimaa Pro on Kotimaa-lehden tekemä maksullinen sivusto, jonne on pääsy kaikilla Kotimaan seurakuntatilaajilla sekä myös yksityistilaajilla pientä lisämaksua (20 euroa) vastaan.

Kotimaa24 on nopea ja notkea uutispalvelu, joka keskittyy jatkossa monipuoliseen sähkeuutismaiseen toimintaan. Kotimaa Pro puolestaan poimii uutisvirrasta asioita ja ilmiöitä, jotka kirkon väen mielestä kaipaavat syventämistä ja taustoittamista.

Ja koska Kotimaa Pron lukijat ja käyttäjät ovat maksaneet palvelusta, he odottavat sen vuoksi vastineeksi monipuolista ja yksityiskohtaista tietoa ja vastauksia erilaisiin seurakuntatyössä ja -hallinnossa ilmeneviin pulmakysymyksiin. Periaatekysymyksiä unohtamatta. - Ai niin, Pro tarjoaa myös bloggausmahdollisuuden kaikille sivuston käyttäjille.

Kotimaa + Kotimaa Pro + Kotimaa24 muodostavat vahvan kokonaisuuden, joka kertoo kirkon ja seurakuntien elämästä olennaisen.

Kotimaa Pro avautuu 2.1. - Sivustolle päivittyy jatkuvasti uusia juttuja. Aluksi teemaosastojen pohjalla on valikoima Kotimaassa ja Suolassa aiemmin julkaistuja artikkelita. Niiden päälle alkaa rakentua ajankohtainen ja hyödyllinen palvelu.  Lisäksi Pron kautta pääsee käsiksi mm. Kotimaan näököislehteen. - Kotimaa Pro on jatkuvasti kehittyvä ja kasvava sivusto. Tutustu Kotimaa  Prohon

1 kommentti

  • Tuula Hölttä sanoo:

    Olli Seppälä :”Kotimaa Pro on Kotimaa-lehden tekemä maksullinen sivusto, jonne on pääsy kaikilla Kotimaan seurakuntatilaajilla sekä myös yksityistilaajilla pientä lisämaksua (20 euroa) vastaan.”

    Mihin tuon 20 euron lisämaksun voi maksaa?

    Ilmoita asiaton kommentti