Vl-äidin ja liikkeestä eronneen rukoukset

"Hyvä Jumala. Tämä on niin raskasta ja murheellista kun lapsemme on kieltänyt uskonsa. Anna Sinä minulle ja perheelleni voimia kestää tuska ja ahdistus, jota asian johdosta tunnemme niin paljon.

Ota hyvä Jumala lastamme kiinni niin, että hän ymmärtäisi tehdä parannuksen, anna hänelle koettelemuksia, jotta elämän tärkein asia kirkastuisi hänelle uudestaan. Amen."

Näin kertoi eräs vl-äiti rukoilleensa Jumalalta, kun hänen lapsensa kielsi vl-uskonsa. Koettelemusten osalta rukous toteutui, sillä rukouksen kohde sairastui todella vakavasti ja parantumattomasti ja siinä vaiheessa tuo äiti huokaili, ettei näin kovia koettelemuksia olisi lapselleen kuitenkaan toivonut. Rukous ei ole tietty sanatarkka, muotoilin sen itse kuulemani perusteella.

 

Seuraavaksi laitan tähän vl-uskonsa kieltäneen rukouksen.

"Isä, 

anna minulle anteeksi, että kolmekymmentä vuotta unohdin itseni ja sen, kuka oikeasti olin.
Ja anna, Isä, anteeksi heille, jotka jo neljättä vuotta ovat yrittäneet totutella siihen, millainen olen, mutta joiden on vieläkin vaikea käsittää, etten suinkaan muuttunut joksikin toiseksi, vaan tulin juuri siksi, joka minä oikeasti olen.
Auta, Isä, etteivät he surisi minun eksyneen tai joutuneen hukkaan, sillä minä olen löytänyt kotiin. 
Ei minulla muuta.
Amen."

31 kommenttia

 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Hyviä pointteja monilta kommentoijilta. Niitä lukiessani tuli mieleen, ettei kaikki ole käytännön elämässä yksilötasolla niin mustavalkoista kuin SRK:n opetusten valossa voisi olettaa. Minun käsitykseni ja havaintoni on, ettei tavallisten ihmisten henkilökohtaisissa uskonkysymyksissä/ -käsityksissä ole kovin merkittävää eroa ev.luttilaisen ns. kirkkouskovaisen ja SRK -lestadiolaisen peruspenkkiläisen välillä. Kirkon ja SRK:n opetuksissa, seurakuntaopissa ja seurakuntakurissa on kyllä valtava ero, kuin päivällä ja yöllä (huom. sanajärjestys ja assosiaatio). SRK -lestadiolaisuudessa nimenomaan seurakuntakuri, autoritäärinen johtamistapa, sosiaalinen verkosto sekä pelko puhutteluun joutumisesta ja ulossulkemisen uhka estävät tehokkaasti vapaan mielipiteenilmaisun ja keskustelun uskonkysymyksistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola
  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit