Viisas kuin Jumala

Kulunut vitsi sanoo: Mikään ei oo niin viisas kuin ihminen paitsi majava, joka menee veden alle sateelta piiloon. Raamatun sana: Tulette yhtä viisaaksi kuin Jumala! Eikö olekkin mahtava tarjous! Melkein voisi sanoa perään markkinamiehen tavoin: Eikä tässä vielä kaikki! Niinhän se oli. Ihminen ajatteli luultavasti, että tämä kaikki ja Jumalan viisaus, mikä mahtavampaa! Markkinamies ei sanonut, että ei lisäksi vaan sijasta. Nyt näyttäisi olevan niin, että tiedolla vahvistettu usko on muotia. Ja kestävää ainakin silloin, kun on terve, työtä ja toimeentuloa ja sopivia lähimmäisiä.

Argeologia tukee Raamattua, sanotaan! Kohta sanotaan: Jumala ei tarvitse puolustajia! Ei tarvitsekkaan, se on totta. Jos kumminkin ajattelisimme hetken mitä merkitsee se, että Hän on Luoja. Mehän olemme useimmat yhtyneet Apostoliseen uskontunnustukseen ja tunnustaneet: Minä uskon Jumalaan! Isään, Kaikkivaltiaaseen taivaan ja maan Luojaan. Hän ei tarvitse minkään merkkisiä ydinaseita kaiken kokoonkäärimiseen, Hän vain sanoo ja niin tapahtuu. Olen miettinyt niitä kiven ja saven paloja , joita löytyy ja nimistä tehdään valtavia johtopäätöksiä. Mitä tapahtuu, kun joku sanoo löytäneensä Jeesuksen sukuhaudan? Aiemmin etsittiin Raamatun ulkopuolisista lähteistä tukea joillekkin Raamatun kertomuksille ja niitähän alkoi löytyä. Kysymys kuuluu: Ne joilla on tuettu Raamattua näyttäisikin muuttuvan aidoiksi alkulähteiksi, joista Raamattu on koottu? Vai onko tämä mahdollista?

Raamattu todistaa: Laki tuli Mooseksen kautta ja armo ja totuus Kristuksessa. Armo 100% ja totuus 100%! Mitä sanoi Jeesus: Minä en tullut Lakia kumoamaan, vaan täyttämään! Miten Hän sen teki? Antamalla uhrin, mutta miksi ja mitä se vaikuttaa? Joka ottaa vastaan pelastuksen ja antaa Pyhän Hengen täyttää itseään järjen vastaisilla asioilla, hänellä on iankaikkinen elämä. Jos ajattelemme niin, että Golgatalla on piikki auki ihmisen lihallisille taipumuksille, niin se voi olla huono suunnitelma.

Jumalan rakkaus on yhtä ääretöntä kuin ennenkin, mutta totuudestaan Hän ei myöskään tingi. Ehkä se olisi asia, joka olisi hyvä ottaa huomioon tässä ajassa.

2 kommenttia

 • Nyt se on tapahtunut! Jumala on luonut niin ison kiven, jota Hän ei jaksa nostaa! Minä olen ajatellut, että jos Jumala jotain pyytää tekemään tai jättämään tekemättä, Hän aina antaa siihen tarpeellisen voiman! Yksi kysymys nousee, onko tätä asiaa Häneltä lainkaan kysytty? Eikö tässä olisi ollut se paikka, että Kristus olisi kirkastunut voittajaksi?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vähän suhteellisuudentajua Pliis! Kaikki uskovat luottavat siihen, että kyllä Kristus pelastaa kepeästi meidän sielumme taivaaseen, mutta ei maanpäällisessä elämässämme voi vaikuttaa olosuhteisiin ja ihmisten asenteisiin. Onko tämä kuvaus Kaikkivaltiaasta?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit