Viikko uutta valtaa

Viikonverran on kulunut aikaa isosta sanoisko pikprother tapauksesta. Siinä henkilö katseli sivusta, kun toinen henkilö teki samoja liikkeitä, joita hän oli tehnyt kahdesti. Joitakin havaintoja oli pakko tehdä. Dapljuu Bush oli vallan kahvassa niin vieraantunut arjesta, että tavalliseksi sitiseniksi muututtuaan sai sadetakista ylivoimaisen vastustajan. Meinasi pääasia unehtua kuvaajalta, kun tätä takkitaistelua piti kuvata. Toinen mikä tuli selvästi esille oli se: Jos ihmisen hampaat eivät näy koko ajan, niin hänellä on joko huolia tai ongelmia. Kolmas tärkeä asia on ollut nyt sitten esillä: Oliko kuvaajan kameran suljinaika liian pieni, kun näytti siltä, ettei kaikki katsojat kerinneet kuvaan mukaan. Sehän on kuvaajan vika, jos kuvassa on liian vähän väkeä eletäänhän sentään nykyaikaa. Neljäs asia, joka on ehkä tärkein. Minulle jäi epäselväksi oliko itämainen vaikuttaja mukana, koska hänen väitettiin ei ihan äänestäneen, mutta kuitenkin oli tukevasti mukana niissä kahinoissa.

Tiedonvälitys on villiintynyt niin, että alkaa vaikuttaa hullunmyllyltä. Obaman elämäntyöstä on osa ehditty, jos ei purkaa niin ainakin jäädyttää. Yksi kolmasosa siitä etelän aidasta on jo valmiina. Lähes kaikki kynnellekykenevät ovat suuttuneet ja loput ovat äimänkäkenä, että mitä tuleman pitää. Paitsi suomalaiset. Olemme saaneet nähdä , jotka ovat katsoneet, jo monta ohjelmaa, kun vauvasta vaariin on esiintynyt asiantuntijoita. Miten viisaat toimittajat voivatkaan olla keksiessään kysymyksiä, mitä merkitsee se tai tuo. Mitä on koosteeseen tullut tavaraa ensimmäisen viikon ajalta. Hyvänen aika! Siellähän on mennyt ensimmäinen viikko kun ministerit ovat tehneet sinunkauppoja ja opetelleet sanomaan Donaldille: Herra presidentti. Kaikkea muuta on jo kysytty ja asiantuntevasti vastattu, mutta yksi kysymys on vielä kysymättä. Annan se tässä ilmaiseksi, yllätyksenä ja tilaamatta: Valitaanko hänet uudelle kaudelle, jos vaalit olisivat tulevana maanantaina? Entä keskiviikon kalluppi mitä näyttää.

Nyt se on sitten tapahtunut. Tyttöjä ja poikia on laitettu samaan telttaan makuupusseineen ja on melkein tapahtunut jotakin. Hyvänen aika päättäjät, jos ette muuten ymmärrä näitä asioita, niin katsokaa vaikka vanhoja elokuvia. Mikko Niskanen aikanaan kokeellisesti todisti, että tuo yhtälö tuottaa aina jotakin. Jos on kymmenen kuivaa puuta ja laitetaan mukaan liehumaan kaksi liekinvartta, niin kyllä siinä jotain tapahtuu aina! Miksi tälläinenkin yhtälö piti viritellä. Naiset, naiset. Neuvostoliitossa oli tasa-arvo. Siellä naiset saivat tehdä miestentöitä. Asfalttihommia, vartoida kivääri olalla hiilikasoja ym.

Itsellä tämä viikko on ollut ihan hyvä. Selkä on enää puolittain kipeä, joten pääsen likkumaan. Auton häiriövalo on nollattu vain kerran. Mutta nyt tärkein. Uskonelämässä olen ollut hunajapurkilla kuin Nalle Puh! Heti maanantai aloitettiin rabbiinisella ilolla, joka oli niin täysivaltaista, etten uskonut sellaista olevankaan. Tiistaina Martin kirkkoa, keskiviikkona oma rukoushetki perjantaina Luostarinkatua ja lauantaina oma viikkojuhla. Oi Herra siunaa Suomen kansa! Varjele tarttuvalta mielenhäiriöltä. Valkoisessa talossa pitäs panna ovet kiinni ja kartiinit ikkunoihin, ettei kaikenmaailman ihmisten tarvitsisi jännittää koko ajan mitä siellä tapahtuu.

Kirjoittaja

Lauri Lahtinen

Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan luetuimmat blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit