Vihan ja kaunan politiikan sadonkorjuu on alkamassa

Poliisi on paljastanut äärioikeistolaisen ryhmittymän “tappolistoja” ja suunnitelman iskeä väkivaltaisesti vastustajiinsa. Listalla on nähtävästi myös sisäministeri Maria Ohisalo ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, joskin konkreettinen uhka ei poliisin antamien tietojen mukaan ole kohdistunut heihin. Onko tässä ihmettelemistä, kun sosiaalinen media on täynnä äärioikeistolaista vihervasemmistoon, muslimeihin ja turvapaikanhakijoihin kohdistuvaa vihapuhetta  ja meillä on puolue jonka kansanedustajat avoimesti fantasioivat väkivallalla? Kun ebola-epidemia tappoi Kongon demokraattisessa tasavallassa muutamassa kuukaudessa yli 2 000 ihmistä, Perussuomalaisten kansan­edustaja Ano Turtiainen riemuitsi Facebookissa: Luonto mukana ilmastotalkoissa.  Kun tuhopolttaja poltti turvapaikanhakijoille tarkoitetun pienkerrostalon Kankaanpäässä, tuleva kansanedustaja Juha Mäenpää kirjoitti Facebookiin: Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu. Myöhemmin, kansanedustajana ollessaan, Mäenpää kiihotti rasistiseen väkivaltaan vertaamalla eduskunnassa turvapaikanhakijoita vieraslajeihin. Persujen kansanedustaja Veikko Vallin puolestaan fantasioi väkivallasta toteamalla, että Li Anderssonin kaltaisista ihmisistä sosialismi “ei lähde kuin saunan takana”. 

Turtiainen, Mäkinen, Vallin ja muut vastaavat väkivaltaan kiihottavat rasistit ovat nousseet Pandoran laatikosta, jonka Jussi Halla-aho on avannut. He sanovat avoimesti sen, minkä retorisesti taitava Halla-aho kätkee rivien väliin. Halla-aho on yksi Suomen lähihistorian pahimpia rasismiin kiihottajia, joka mahdollistaa, luo tilaa ja nostaa esiin ihmisen alhaisimpia vaistoja, kaunaa, katkeruutta, vihaa ja inhoa. Hän hillitsee näennäisesti puolueensa jäsenten pahimpia ylilyöntejä, kun todellisuudessa hän luo ja antaa tilaa rasismille ja vihalle. Halla-aho on mm. yhdessä europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren kanssa antanut julkisesti tukea oululaiselle kaupunginvaltuutetulle, äärioikeistolaiselle, Junes Lokalle, joka fantasioi nimeltä mainittujen vihervasemmistolaisten naisten joukkoraiskauksista. Hänen johdollaan persut estivät Mäenpään joutumisen valtakunnanoikeuteen rasistisesta vieraslajipuheestaan. Onko Halla-ahon johtama puolue demokraattisen järjestelmän sisään tunkeutunut vieraslaji, demokratian vihollinen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on oikeusvaltion tuhoaminen ja autoritaarisen antidemokratian synnyttäminen? 

Halla-aho on ollut keskeisessä roolissa äärioikeistolaisuuden salonkikelpoistamisessa. Hän on noussut muutaman vuoden takaisesta “persona non grata” - asemastaan vakavasti otettavaksi pääministeriehdokkaaksi, jota ovat pesseet puhtaaksi niin media kuin kirkko, piispojen Teemu Laajasalo ja Jari Jolkkonen johdolla. Halla-aho on päässyt nykyiseen asemaansa nimenomaan rasismin voimalla. Monet kuvittelevat, että hän ajaa pienen ja köyhän suomalaisen etuja, vaikka hänen talouspolitiikkansa on oikeistolaista, suurten omistajien etuja ajavaa. Halla-ahon kannattajia ei hetkauta se, että tämän mielestä työttömyys- ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja. Halla-aho ei osoita oikeaa syyllistä kansalaisten köyhtymiseen ja hyvinvointivaltion alasajamiseen eli uusliberalistista, rikkaiden etuja ajavaa taloudenpitoa vaan syntipukkeja: maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita, muslimeja, vasemmistolaisia, vihreitä.  Olemme vihan ja kaunan alaspäin kiertyvässä spiraalissa. 

 

 

13 kommenttia

 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Onneksi voima synnyttää vastavoiman. Vihankylväjiä vastaan on noussut hyvän tekijöitä. Jos joku tekee pahan teon, pitää tehdä kaksi hyvää tekoa. Jos joku kylvää vihaa, pitää kylvää rakkautta kaksin verroin. Pahantekijät kylvävät oman tuhonsa. Ei saa lannistua.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Olet taas kerran oikeassa, Charlotta. Ja Kai myös.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Santa Claus sanoo:

   Ei vaikuta kovin intellektuallilta demonisoida tiettyä kansanryhmää tai persoonaa – vaikuttaa pikemminkin kovin ’putinistiselta’ ideologialta. Ettei vain sylttytehdas löytyisi yhteiskunnan ’pakanoitumisesta’, mihin kausaliteettia voisi etsiä vaikkapa kirkostaeroamisbuumista 😉 Sadinmaakaan ei taida olla ensimmäisenä tuota yhteiskunnallista eetosta kristillisemmäksi suuntaamassa esimerkillään!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  On se nyt niin hurskastelua papilta, ei näe hirttä omassa silmässä. Pitäiskö vähän kertoa mitä evankeliumissa lukee ja mitä kirkkoisät ja Luther kirjoittivat. Sieltä se kaikki rasismi lähtee .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Kettunen sanoo:

  Onko noiden nimien nostamisella esiin ollut sitten millainen tarkoitus, kun juurihan virkavalta totesi, ettei heitä uhkaa mikään. Kuka keksi sitten nämä siihen ja tällaisia juttuja nämä synnyttää.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Vaikeuksia Kettusella luetun ymärtämisessä. Poliisi EI ole sanonut ettei heitä uhkaa mikään van ettei ole k o n k r e e t t i s t a uhkaa. Tämän sanonan monimielisyyden ymmärtäminen vaati vivahdetajua.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kylmän sodan ajan vitsi

  Ronald Reagan ja Leonid Breznev tapasivat eräässä puolueettomassa maassa. Kun oli neuvottelut käyty, he jäivät vielä kahden kesken juttelemaan. Neuvotteluhuoneessa oli kaksi ovea, joissa kummassakin oli punaiset napit.

  Breznev sanoi Reaganille osoittaen toista ovea, että siitä napista ei saa missään nimessä painaa. Reagania kuitenkin kiinnosti tietää, mitä napista painamalla oikein tapahtuu. Reagan painoi nappia, ovi avautui ja kaksi gorillaa astui ulos mukiloiden Reaganin pahanpäiväisesti.

  Sitten Reagan osoitti toisen oven nappia. Hän sanoi, ettei tuonkaan oven nappia saa missään nimessä painaa. Uteliaisuus voitti Breznevinkin ja hän painoi punaista nappia. Mitään ei kuitenkaan näyttänyt tapahtuvan. Sitten Breznev sanoi, että täytyy tästä palata kotiin Moskovaan. Siihen Reagan sanoi, ”jaa mihin Moskovaan?”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Vaikka meidän syntimme ovat monet, niin Jumalan armo kuitenkin on vielä suurempi. Martti Luther

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Although our sins are many, the grace of God is even greater. Martin Luther

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Yhden porilaisen lääkärin pojalle oli joku mies joskus todennut, että “voi kunpa sää tietäisit, kuinka monta sun näköstäs kaveria täällä kävelee…”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  HYVYYDEN VOIMAN IHMEELLISEEN SUOJAAN

  1. Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.

  2. Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käsiin elämämme. Hän itse rauhan meille valmistaa.

  3. Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa, tyyneksi, lämpimäksi liekki luo. Valaiset pimeän, voit pelot poistaa. Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo!

  4. Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, niin että uuden virren sävelillä kuulemme kansasi jo laulavan.

  5. Hyvyyden voiman uskollinen suoja piirittää meitä, kuinka käyneekin. Illasta aamuun kanssamme on Luoja. Häneltä saamme huomispäivänkin.

  Virsikirja, virsi 600, Dietrich Bonhoeffer 1944. Saksalainen teologi, marttyyri ja Hitlerin henkilökohtainen vanki, jonka natsit teloittivat sodan loppuvaiheissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  ELÄINOPPIA JA BIOLOGIAA:

  – Miksi noilla kirahveilla on niin pitkälti tuota kaulaa? – Eiköhän se johdu siitä, että niitten pää on niin kaukana muusta ruumiista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jac Brady sanoo:

  Sadinmaa, haluatte muutoksen kirkkoon ja puhua vähäosaisten, äänettömien äänellä, olenko oikeassa? Miksi ette puhu ja puolusta syntymättömien oikeutta? Lopettakaa hurskastelu ja tehkää jotain!!!

  Ilmoita asiaton kommentti