Vesi on suuri aarteemme, mutta

Tutkijat ovat huolissaan Euroopan makean veden tilasta. Olisikohan aika meidänkin herätä huolehtimaan vesistöistä.
Olen vuosia pohtinut jo sitä, miten meillä on varaa laskea puhdistamoiden jätevedet muuten puhtaisiin järviimme. Näin pilaamme omia järviämme laskemalla niihin monia kemikaaleja, joita puhdistamot eivät kykene poistamaan.

 1. Vesi on elementtinä hämmentävä, se ei häviä, vaan muuttaa muotoaan kaiken aikaa
  Sataa ja imeytyy maahan, ja jälleen nousee ylös ja jälleen sataa. Tämä ikuinen prosessi myös puhdistaa veden. On hämmentävää, että Suomessa on niin paljon puhdasta makeaa vettä… Hyvä kysymys onkin, mihin kaikki saasteet kertyy, mitä vesistöön lasketaan? Kemikaalit päätyvät yleensä merien faunaan.

  • ”Tämä ikuinen prosessi myös puhdistaa veden”

   No eiupuhdista, nykyisin Eurooppaan sataa jo valmiiksi saastunutta vettä.

  • Myös maaperä on monin paikoin saastunuta ja ilmaan nousee höyystyneenä vettä saastuneista järvistä ja saastuneista meristä.

  • Seppo Heinola siis kun vesi on saastunut ja höyrystyy, niin nouseeko höyryn mukana nämä saasteetkin?

   Onko siis nouseva vesihöyrykin saastunutta?

Pekka Pesonen
Pekka Pesonen
En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.