Veljesrakkaus

Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan. Room. 12:10. KR 1992: Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta.

Se on rakkauden suurin saavutus: kristityillä olkoon keskenään erikoinen rakkaus, suurempi kuin yleinen rakkaus muita ihmisiä kohtaan. Tuo sana "helläsydämiset" tietää sellaista rakkautta, joka isällä ja äidillä on lapsiin ja veljeksillä keskenään; on kuin apostoli sanoisi: Älkää te kristityt vain toisianne rakastako, vaan jokainen olkoon toista kohtaan sydämellinen, äidillinen, isällinen ja veljellinen.

Martti Luther, Kirkkopostilla II, s. 49, 1942, SLEY.

6 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Terveystarkastuksessa lääkärin perusteellisuus teki minuun vaikutuksen. Kun tutkimus oli lopuillaan, hän kysyi, oliko minulla selkävaivoja. Kun vastasin kieltävästi, hän sanoi: ”Hyvä. Sitten voittekin kumartua vetämään tuon vaa`an kirjoituspöytäni alta. Selkäni on nimittäin vietävän kipeä.”

  Valitut Palat

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Tiedämmehän, että ns. vapaakirkoissakin syntyy aikaa myöten samoja jäsenongelmia kuin vanhoissa kirkoissa.

  Simo Kiviranta, Concordia-lehti, s. 12, no. 6, 1994.

  Koskee myös esim. Lähetyshiippakuntaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  EHTOOLLINEN, EHTOOLLISVIERAS

  Sen ilmaisevat meille sanat: “Teidän edestänne annettu ja vuodatettu syntien anteeksiantamiseksi”, nimittäin että meille näillä sanoilla tässä sakramentissa annetaan syntien anteeksiantamus, elämä ja autuus; sillä missä on syntien anteeksiantamus, siinä on myös elämä ja autuus.

  Lutherin Vähä Katekismus, Luther`s Small Catechism, Martti Luther, En minä kuole – vaan elän, s. 33, Aurinko Kustannus ja Arkki-kirja, 2016. WA 30 I, 316.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  THE SACRAMENT OF THE ALTAR

  What is the benefit of such eating and drinking? Answer: We are told in the words ”for you” and ”for the forgiveness of sins.” By these words the forgiveness of sins, life and salvation are given to us in the sacrament, for where there is forgiveness of sins, there are also life and salvation.

  The Small Catechism

  Ilmoita asiaton kommentti