Vastaus minulle esitettyyn toivomukseen

 

Olen kirjoittanut viime viikkoina hieman aktiivisemmin tällä foorumilla. Osa teksteistäni on kirvoittanut muutamissa lukijoissani pyyntöjä muuttaa, tai jopa poistaa jotakin. Kun olen torjunut nämä pyynnöt, sen jälkeen minua on pyydetty kirjoittamaan selityksiä. Tämänkin olen tähän asti torjunut.

Pari päivää sitten sain kuitenkin erään pyynnön, joka ei suoraan liity aiempiin blogeihini, ja jota en halua torjua. Mietin toki hetken, että olenko oikea henkilö vastaamaan juuri tähän pyyntöön, mutta ainakin haluan ilmaista mielipiteeni omalta paikaltani pastorina ja kristittynä.

Pyynnön esitti minulle henkilö, jonka ammattina on pelastaa ihmisiä lääketieteellisen avun kautta. Hän kantoi eteeni huolen siitä, miten nykyään kahdessa leikkaussalissa saattaa tapahtua kaksi aivan vastakkaista asiaa. Kun toisessa pelastetaan keskosena syntyvää ihmislasta, vieressä saatetaan samaan aikaan surmata toinen lapsi abortoimalla hänet äitinsä kohdusta. Kuitenkin molemmat lapset ovat yhtä lailla ihmisiä!

 

Raamattu sanoo selvästi, ettemme saa tappaa toista ihmistä (Esim. 2Moos. 20:13 ja Matt. 19:18). Tämä on ihmiselämää suojaava perusperiaate, jota kaikki terveet yhteiskunnat pyrkivät vaalimaan niin, että esimerkiksi poliisille on annettu ohjeet välttää kaikkea tarpeetonta voimankäyttöä, ja tarpeettomia kuolemantuottamuksia jopa vaarallisten rikollisten suhteen. Terve yhteiskunta orientoituu näin, mutta pienen ihmisen abortti on tähän nähden huutavassa ristiriidassa. - Jokainen voi miettiä, miksi jopa vaarallisen rikollisen surmaamista tulee varoa viimeiseen asti, mutta pienen ihmisen saa surmata usein vain siksi, ettei hänen syntymänsä sovi raskaaksi tulleen naisen elämäntilanteeseen. Minulla on se käsitys, että useimmat abortit tehdään juuri tällaisista sosiaalisista syistä. Syynä ei ole yleensä äidin hengen pelastaminen, eikä joku traumaattinen raiskaus, jossa nainen on tullut raskaaksi väkivallan seurauksena. Sen sijaan valtaosa kansamme keskuudessa tehtävistä aborteista tehdään vain siksi, ettei pienen ihmisen syntymä sovi naisen ja hänen miesystävänsä elämäntilanteeseen. - Näin tuon pienen ihmisen ainoa ”rikos” on pyrkimys syntyä tähän maailmaan… ja siitä häntä rangaistaan kuolemalla… samaan aikaan kun yhteiskuntamme varoo vahingoittamasta jopa niitä rikollisia, jotka syyllistyvät raiskauksiin!

 

Minä väitän, että tämä edellä kuvaamani tilanne on huutava vääryys lapsen ihmisoikeuksien kannalta!

Tämän vääryyden oikaisemiseksi on syytä toimia. Kyseessä ei ole mikään pieni asia, sillä tietojeni mukaan Suomessakin jopa 25 kohtulasta kuolee päivittäin abortissa.

Jos haluat vaikuttaa tämän asian korjaamiseksi, voit osallistua pian järjestettävään tapahtumaan, jossa marssitaan elämän puolesta. Tapahtuma järjestetään Helsingissä. Liikkeelle lähdetään kokoontumalla Senaatintorille lauantaina 11. syyskuuta klo 13:00, jonka jälkeen kuljetaan Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalolle, missä kansanedustaja Päivi Räsänen pitää puheen. Tilaisuus arvioidaan päättyväksi klo 16:00.

 

Lisää aiheeseen liittyvää alla olevasta linkistä:
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/helsingissa-marssitaan-elaman-puolesta-ensimmaista-kertaa/

 

 

Kirjoittaja

Manu Ryösö

Olen pastori, joka haluaa sitoutua Pyhään Raamattuun ja sen perustalle rakentuvaan luterilaiseen tunnustukseen.